Tre ambulansefly fra Babcock tilbake i tjeneste

babcock

Den tekniske feilen som har ført til at fem ambulansefly fra Babcock ble satt på bakken er nå løst. Løsningen er godkjent av Luftfartstilsynet.

– Vi kan nå bekrefte at vi har funnet løsningen på den tekniske feilen. Løsningen er godkjent av Luftfartstilsynet. To av flyene i Tromsø blir nå satt tilbake i tjeneste. Vi starter arbeidet på de resterende flyene i morgen.Det har vært en krevende tid, og jeg vil takke alle de som har stått på den siste uken for å finne og løse problemet, og alle som har fraktet pasienter. 

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Det sier daglig leder i Babcock Norge Marius Hansen. 

– Vi beklager at vi har skapt usikkerhet rundt tilgjengeligheten til ambulansefly i Nord-Norge og at beredskapen har vært svekket. Vi vet det får konsekvenser når vi setter fem fly på bakken, men vi gjør aldri noen kompromiss med hensyn til sikkerhet. Det er og skal alltid være trygt å fly med Babcock, for pasienter, helsepersonell og piloter.

Den tekniske feilen ble identifisert på komponenter mellom motor og propell som gjorde at samspillet mellom disse i enkelte situasjoner ikke var optimalt, noe som medførte at flyet fikk en vridning før landing.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Ambulanseflyene som ikke har opplevd feil har til sammen utført 3 200 landinger uten symptomer. Av sikkerhetsmessige hensyn vil de operative restriksjonene likevel bli opprettholdt på disse ambulanseflyene frem til de har blitt verifisert av teknisk personell og det er gjennomført check-flights.

I tillegg til å fokusere på å finne den tekniske feilen har Babcocks hovedprioritet i denne perioden vært å hente inn ekstra fly for å opprettholde tilgjengeligheten til ambulansefly særlig i nord.

Les også:  Godt resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

– Vi vet at de ekstra ressursene ikke har oppfylt alle kravene i kontrakten. For eksempel har  ikke alle ekstraflyene kunnet lande på kortbane, men for Babcock har det vært viktig å stille med tilgjengelige ambulansefly over hele landet for å ivareta behovet for å frakte pasienter i denne svært krevende perioden. Vi har prioritert Nord-Norge, der fem av seks fly har operert på kortbanenettet, sier Hansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.