Klimaavtalene forsterket med USA på laget

joe biden

Det knyttes stor spenning til hvilke utslippsmål USA vil sette seg etter at landet meldte seg inn igjen i Parisavtalen. I løpet av året vil det også være flere andre viktige møtepunkter og rapporter å følge med på, opplyser FN.

Frem til januar i år, hadde de landene som står for produksjonen av halve verdens karbonutslipp forpliktet seg til å jobbe for karbonnøytralitet. Med USA tilbake i Parisavtalen, gikk dette tallet opp til to-tredjedeler.

Les også:  Vold i Salten-skolene: Ønsker lokalt volds- og mobbeombud

De landene som står for produksjon av halve verdens karbonutslipp har forpliktet seg til å jobbe for karbonnøytralitet. Da USA nå i januar meldte seg inn igjen Parisavtalen, gikk dette tallet opp til to-tredjedeler. USA vil komme med sitt reduksjonsmål i løpet av året, og innen COP26 går av stabelen. FNs generalsekretær Antonio Guterres ønsket Joe Biden og USA velkommen tilbake i avtalen, og håper på en fortgang i arbeidet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.