Vil ha internasjonal videregående skole i Nordland

nfk

Fylkesrådet foreslår å etablere International Baccaleureate (IB) ved Aust-Lofoten videregående skole og Polarsirkelen videregående skole.

– Nordland er midt i det grønne skiftet, og en rekke viktige og spennende internasjonale industriaktører etablerer seg i fylket. Dette er bedrifter som trekker til seg arbeidskraft fra hele verden. For internasjonale arbeidstakere er engelskspråklig opplæring for barn og unge veldig viktig. Det kan avgjøre hvorvidt de ønsker å etablere seg med familie i Nord-Norge. Derfor er det så viktig at vi nå prioriterer  internasjonal utdanning i Nordland, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning Elin Dahlseng Eide (Ap).

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

International Baccaleureate er det mest utbredte internasjonale skoletilbudet i Norge. For å bli godkjent må skolene gjennom en autorisasjonsprosess hos International Baccalaureate Organization (IBO). Det foreslås derfor at det settes av penger i 2023 og 2024 til denne prosessen.

I forslaget fra fylkesrådet ber de om at Nordland fylkesting støtter tanken om å etablere IB-linje ved Aust-Lofoten videregående skole og Polarsirkelen videregående skole, med sikte på studiestart høst 2025. Dette vil også være i tråd med løftene fylkesrådet har gitt i den politiske plattformen, sier Dahlseng Eide.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

– Skal vi nå dette målet, vil Polarsirkelen videregående skole måtte starte sertifiseringsprosessen raskt. En sertifiseringsprosess tar mellom ett og ett og et halvt år. Aust-Lofoten videregående skole har allerede erfaring med autorisasjonsprosessen, og vil, ifølge International Baccaleureate Organization, trenge kortere tid da de allerede har vært godkjent. Samarbeid og erfaringsdeling mellom Aust-Lofoten og Polarsirkelen vgs. rundt sertifisering og etablering av IB-linjene, blir viktig, avslutter fylkesråden.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Saken legges fram for fylkestinget i desember.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.