Takket Heimevernet for innsatsen på Bodin Leir

hv 14

Takken etter endt verneplikt og mange års tjeneste i Heimevernet har ofte kun vært en tur innom depotet for å levere utstyret. Dette har HV-14 nå gjort noe med.

I Bodin Leir ble nylig 140 soldater takket for innsatsen med å forsvare land og folk. 

–Dette er andre året vi arrangerer avtakking og selv om vi i år måtte gjøre tilpassinger grunnet smittevern har vi endelig begravd uttrykket «avkledning» og erstattet det med «avtakking», forteller distriktssjef i HV-14, oblt. Bengt Henriksen.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

– Dimisjon er mye mer enn bare innlevering av materiell. Dette er for veldig mange en vemodig dag, sier Henriksen. –De som står i verneplikten til de går av på alder er for meg heders-menn og kvinner. Dimisjon fra Heimevernet er dimisjon fra Forsvaret.

Per Melgård fra Hundholmen HV-Område var en av de som ble takket av.

– Det var vemodig å slutte etter over 20 år i Forsvaret, men det jeg tar med meg videre er alle de fine menneskene jeg har truffet gjennom årene og alle de de gode historiene, smiler han.

Les også:  Forsvarsministeren åpner Øvelse Nord i Bodø

Etter at personellet var ferdige med innlevering av materiell skulle man egentlig få servert kaffe og kake, men i år måtte de kutte dette grunnet smittevern.  Sjef HV-14 delte ut diplom signert av sjef HV med påtrykket: Sjef Heimevernet vil takke for den innsats du har gjort i Heimevernet, og den interesse du har vist under tjenesten.

Avtakking er noe som primært skal gjennomføres i eget område av områdesjef. Normalt gjøres dette etter siste årlig trening. Noen er flinke til å følge opp dette, andre ikke. 

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

– Akkurat derfor er avtakking ved dimisjon en anledning for HV-14 å sikre oss en verdig avslutning for den enkelte, med anerkjennelse og respekt, sier distriktssjef Henriksen.

Foto: Per-Inge Johnsen / Forsvaret

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.