Dette er gaven fra Stortinget til kronprinsparet

Stortinget

I sommer fylte både Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit 50 år. Dette markerer de den 25. august med en bakgårdsfest på Slottet. 

I den anledning overrekker Stortingspresident Masud Gharahkhani og hele det norske folk en gave. Gaven består av fire innrammede fotografier tatt av den avdøde fotografen Johan Brun. Alle fire motivene er fra Uvdal og Hardangerviddas østside. De viser en reinsdyrkalv i et fjellandskap, solnedgang over den snødekte vidda, dyrespor i snøen og en saueflokk på vidda.

Les også:  Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet "Getting Louder"

 Vi ønsket å gi kronprinsparet en personlig gave. Uvdalingen Johan Brun fotograferte flere motiver fra sin hjembygd, der kronprinsparet har hytte. Dermed falt valget naturlig på hans stemningsfulle fotografier. Forhåpentligvis vil bildene glede det friluftsglade kronprinsparet, sier Gharahkhani.

Kronprinsparet hadde også bånd til fotografen mens han levde.

– Det er ekstra gledelig å kunne gi en gave som ikke bare knytter dem sammen gjennom kjærligheten til naturen, men også personlig.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

Johan Brun (1922-2021) var blant Norges mest erfarne og kjente pressefotografer. Han deltok på flere reportasjereiser og har illustrert en rekke bøker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.