Terra Seismic kan skape en ny, tryggere verden

terra seismic

Mandag 4.juni tok Oleg Elshin, eieren av selskapet Terra Seismic (Jersey), turen helt fra Alicante til Bodø for å møte meg så han kunne fortelle om bedriften hans og deres visjon. Med meg hadde jeg også Allan Ellingsen (FrP) som gjerne ville høre mer om bedriften.

Jeg ønsker å gjengi noen spennende fakta om selskapet til Bodøposten.no sine lesere.

Terra Seismic har blitt nominert til Nobels Fredspris, og det er ikke uten grunn – de kan forutse jordskjelv og tsunamier. Dette er ny viten for svært mange, noe som ikke er så rart, siden denne bedriften er de eneste som har fått til dette.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Terra Seismic er også et forholdsvis nytt selskap, og ikke så veldig kjent enda. Likevel har de gjort seg bemerket.

Foruten å være nominert til Nobels fredspris av svært mange støttespillere, har de blitt beskrevet i Bernard Marrs bok «Big Data in Practice: How 45 Successful Companies Used Big Data Analytics to Deliver Extraordinary Results» ved siden av velkjente selskaper som Netflix, Apple og Google.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

Jordskjelv har drept over 680 000 personer siden 2004, i tillegg til å ha berørt enda flere ved sine enorme ødeleggelser. Ved hjelp av Terra Seismics teknologi, som deriblant består av satelittdata og internettsystemer, kan land som er særlig utsatt for jordskjelv få beskjed om dette i god tid.

Det var svært interessant å se bildene han viste oss, av deres prognoser om store jordskjelv som var klare flere måneder i forveien – og bildene fra nyhetsartikler etter disse jordskjelvene faktisk inntraff.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Jeg synes det er spennende at dette private selskapet kan gjøre så utrolig mye bra for så mange land, om de bare får muligheten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Kassandra Petsas

Lektor. Organisatorisk nestleder i Nordland FrP.