Boksvin til påskekrimmen

rosso

åsken er tiden for obskure forbrytelser, gåtefulle gjerninger og uløste mysterier – vi snakker selvfølgelig om den tradisjonelle påskekrimmen. Det er noe med en uforklarlig ugjerning, gjerne litt utenom det vanlige, som gjør noe med oss.

Om det er via tegneserien på melkekartongen, serien på tv-skjermen eller podcasten på øret – vi trenger alle den årlige dosen krim som påsken forsyner.

Hyggestund krever god mat og drikke
Nordmenn tar påskekrimmen på alvor. Nåde deg om du forteller hvem som er den skyldige før alle har fått muligheten til å gjøre sitt eget detektivarbeid. Samtidig er det en stund for de gode samtalene og knytting av enda nærere bånd.

Uansett om man samler seg en gjeng i stua, tuller seg inn i et teppe med kjæresten og setter seg godt til rette i sofaen eller gjør en konkurranse ut av det hele, er hovedmålet såre enkelt: å ha det hyggelig. Med hygge kommer gjerne god mat og drikke automatisk inn i bildet. Gjerne noe man kan innta uten å følge noe særlig med på hva man gjør, annet enn å være oppslukt av krimmens mange finurligheter og spenningsmoment.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

En god rødvin slår aldri feil
Pasta, pølse, pizza – mulighetene er mange når det kommer til enkel mat som byr på mye kos. En middagsrett man kan spise med én hånd, mens den andre er opptatt med å skrive ned hint og ledetråder, er et stort pluss for aspirerende etterforskere.

Deretter kommer valget av rett innhold i glasset som passer til middagsretten du har sett deg ut. Det er verken rett tid eller sted for en fire retters middag, men det er ingenting som tilsier at drikkevarene trenger å være noe dårligere av den grunn. En god rødvin passer ypperlig i en slik setting, særlig en som holder hele påsken slik at krimmen kan nytes uten unødvendige turer til nærmeste vinmonopol – med andre ord en lang tur for de fleste påskeferierende.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Vin til de mindre stive anledningene
Samtidig er det ikke alltid like lett å finne den riktige vinen til de mindre stive anledningene. Har du noen gang gått inn på Vinmonopolet for å se etter en god rødvin uten helt å vite hva du er ute etter, så lenge den passer til pølse eller pizza? Ikke tør du spørre betjeningen i fare for å høres ukultivert ut, og ikke vet du om det i det hele tatt eksisterer en rødvin som passer til grillpølse.

Ta det med ro – det finnes massevis av rødvin som egner seg til lettvinn mat som pølse, pasta og pizza, både om maten er av den hjemmelagde eller ferdigkjøpte typen. Det gjelder å finne en frisk og fast rødvin med aroma av mørke bær eller frukt og lang ettersmak. På den måten tar ikke rødvinen over smaksløkene, men komplimenterer rettens kvaliteter.

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

Signature Series Piemonte Rosso har alt dette og mer til. Dens dype rødfiolette farge, intense og presise aroma av kirsebær, plomme og rose, samt et streif av mandel og mineraler, går som hånd i hanske med påskekrimmens gripende natur. Med en boksvin er du i tillegg beredt om en snøstorm plutselig skulle herje utenfor, eller om gradene synker noen hakk slik at temperaturen ikke lenger er innenfor din komfortsone.

Det finnes alltid en passende vin
Om du noen gang skulle være i tvil, finnes det som regel en eller annen rødvin som passer til det du har sett deg ut å spise – om ikke har du alltids både hvitvin og rosévin som sikkerhetsnett.

Det viktigste er å nyte påsken i godt lag og skru politiferdighetene opp til øverste hakk – så har ikke bedrageren, banditten eller bøllen en sjans!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.