Bodø tar imot orkester på flukt

klassisk musikk

I slutten av april kommer orkesteret Kyiv Soloists til Bodø som flyktninger. De er på flukt fra sitt hjemland Ukraina, opplyser Bodø kommune.

Kyiv Soloists var på turné i Italia da krigen brøt ut i Ukraina, og kom seg ikke hjem. Nå skal de bo i Bodø og øve og spille sammen med Arktisk Filharmoni.

Det er et samarbeid mellom Arktisk Filharmoni, Bodø2024, Nordland musikkfestuke, Molobyen v/ Morten Jakhelln og Bodø kommune som gjør dette mulig.

Les også:  Queens of the Stone Age slipper albumet "In Times New Roman..."

 – Arktisk Filharmoni tok kontakt fordi de kjente til at disse musikerne var på flukt, og det var naturlig å koble dem sammen med Bodø2024 og Nordland musikkfestuke. Morten Jakhelln og Molobyen bidrar også på en enestående måte for å finne gode løsninger for bosituasjonen. Mange ønsker å bidra i den vanskelige situasjonen som menneskene i Ukraina er i, og det er veldig fint at vårt eget orkester har tatt et slikt initiativ – og at vi har så gode lagspillere. Det er en stor evne til å gå sammen om å finne gode løsninger i Bodø, sier ordfører Ida Pinnerød.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.