ANNONSE: Mulighet for lån til renovering av bolig

Mulighet for lån til renovering av bolig

Annonse

Nordmenn elsker hjemmet sitt, og vi er mestere i å pusse opp. Ifølge flere undersøkelser er det ingen andre nasjoner som pusser opp så ofte som oss eller som bruker så mye penger på å gjøre hjemmet vi bor i om til paradisets hage. Det kan selvfølgelig være fordi vi bor i et land der været gjør at vi bruker mye tid innendørs, og fordi de fleste av oss eier egen bolig og ønsker å ivareta denne på best mulig måte. Det blir som å beskytte en investering.

Dog er det slik at renovering og oppussing koster penger. Det er dyrt å renovere boligen, og noen ganger trenger du å utføre renovering som haster. Det er ikke alltid du har tid til å vente til du får spart opp nok penger. Hva gjør du da? Jo, da kan et lån uten sikkerhet være løsningen.

Så mye kan du låne

Forbrukslån ligger i størrelsesorden fra 1 000 til 500 000 kr. Nedbetalingstiden er som regel fra 1 til 5 år. Hvor mye du får lov til å låne vil avhenge av dine økonomiske forhold. Norske myndigheter har nemlig bestemt at ingen kan ha mer i lån enn det som svarer til 5 ganger årsinntekten.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Når du søker om lån, vil låntilbyderen foreta en kredittsjekk av deg. Det er både for å sjekke at de opplysningene du har oppgitt er korrekte, og får å se hvilken betalingshistorikk du har. I tillegg sjekkes offentlige registre, som gjeldsregistret, for å se hvor mye gjeld du har fra før.

Resultatet kan være at du får tilbud om å låne mindre enn det du har søkt om eller at du får avslag. Har du behov for å låne et større beløp, og er usikker på om dette er mulig, kan løsningen være å søke om lån sammen med en annen. Det vil si at om du har en partner eller ektefelle, så kan dere søke om lånet sammen. Det gir dere større sjanse til å få et tilbud, ettersom dere er to personer og ikke kun én som står ansvarlig.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Sjekk med flere tilbydere

Et lån er en tjeneste som koster penger. Derfor lønner det seg å undersøke markedet, slik at du finner det billigste lånet for deg. På den måten får du mer igjen for pengene dine, og har mer igjen til renoveringen.

Det norske markedet flyter nærmest over av lånetilbydere, så hvordan skal du finne ut hvilken som er best? Den enkle måten å gjøre dette på er å benytte seg av en sammenligningstjeneste som, for eksempel, Loanscouter.com/no. Dette er en tjeneste som allerede har gjort sammenligningen for deg, og presenterer deg for resultatet. Du oppgir ulike kriterier, og tjenesten kommer med en oversikt over hvilke banker som har et tilbud som kan passe.

Les også:  ANNONSE: Slutt å søke etter SMS-lån på nettet

Eksempel på lån fra Loanscouter: Lendo – Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600.

Det er du som bestemmer hvilke du ønsker å søke på, og hvilket du til slutt velger å akseptere. Du er selvfølgelig fri til å takke nei til alle tilbudene du får, og enten du takker ja eller nei, så koster ikke bruken av sammenligningstjenesten deg noe som helst.

Ta en pause fra renoveringen

Å renovere hjemmet ditt kan være en stor oppgave. Hvis du trenger en pause og litt frisk luft, er det et veldig unikt område i Norge som absolutt er verdt et besøk. Øykommunen Smøla kan by på det  beste av vill norsk natur og den kan tilby de mest utrolige opplevelser for store og små. Kommunen og regionen rundt består av tusenvis av øyer i en storslått og vakker skjærgård. Friluftslivet og naturen står i en særstilling i området, med guidet havørnsafari i båt, arkitekttegnede fotoskjul og et veldig rikt dyre- og fugleliv i alle årets måneder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.