Tar læreplassgarantien et steg videre i Nordland

nfk

– Gjennom Samfunnskontrakten går fylkeskommunen, statsforvalteren, NHO, LO og KS sammen om ett felles mål: At alle kvalifiserte søkere i Nordland skal få til tilbud om læreplass, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Fylkesråden undertegnet i dag en revidert utgave av Samfunnskontrakten, sammen med representanter for alle de andre partnerne. Kontrakten skal gjelde i perioden 2022-2026.

-Jeg er svært gla d for at vi har dette samarbeidet. Å skaffe læreplasser til de som er under utdanning er et av hovedmålene for meg som utdanningsråd, og som første fylkes har Nordland innført en Læreplassgaranti for ungdom. Det brede samarbeidet vi har gjennom samfunnskontrakten er et kjempeviktig redskap for å nå dette målet. Jeg må også få skryte av næringslivet generelt, som viser stor vilje og interesse for å ta inn lærlinger, faktisk også  i den vanskelige koronaperioden, sier Elin Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share
Les også:  Nye tall: Dette frykter nordlendinger på ferie

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.