Befolkningstilvekst i Salten

Foto: Finnrind

Det har i en tid vært en befolkningsnedgang i Nordland, over en lang periode har flere personer flyttet fra Nordland hver eneste dag. Men ikke i Salten.

I 2019 var det bare Salten som hadde befolkningsvekst i Nordland. Salten består av kommunene Beiarn, Bodø, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold.

Salten har som region mye å tilby innbyggerne, nos som har motvirket den fraflyttingen man ser ellers i Nord-Norge.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Salten er et av flere distrikt i Nordland fylke, Salten grenser til Helgeland i sør, Ofoten i nord og Sverige i øst. Salten har pr. idag 73.884 innbyggere og et samlet areal på 10.387 km².

Den fraflyttingen som ellers har rammet landsdelen ser ut til i mange tilfeller å ha kommet Oslo til gode. Mange unge flytter til hovedstaden grunnet utdanning og jobbmuligheter. Det gir utfordringer for transportbransjen.

Les også:  Nye tall: Nord-studentene mer fornøyde

– De som flytter til Oslo kommer fra hele landet opplever vi, men vi tar flest flyttinger fra østlandet til Oslo. Flytteoppdrag over lange strekninger er krevende for sjåførene våre, men de har mange års erfaring, sier Butrint Iseni, sjefen i Majoren Flyttebyrå i Oslo.

Men det kan spøke for fremtidig befolkningstilvekst i Nord-Salten. Nordland fylkesråd har nylig foreslått nedleggelse av kollektivtransport, nedleggelse av studietilbud ved Knut Hamsun VGS på Oppeid og nå nedleggelse av VG1 studiespesialisering i Steigen.

Les også:  Stenger Rishatt-tunnelen på dagtid

Foto: Finnrind

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.