Flere voldtekter i Hellas

if forsikring

De siste ukene har Europeiske Reiseforsikring fått meldt inn fire voldtekter av unge, norske jenter i Hellas. Alle sakene har likhetstrekk, og Europeiske har aldri tidligere sett en slik konsentrasjon av anmeldte voldtekter.

– Vi velger nå å si ifra om dette, da vi mener vi har et ansvar for å fortelle om en slik alvorlig utvikling, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Det kan være tilfeldig at dette skjer samtidig med alt vi sett i media om festkulturen på de greske øyene, men det er like fullt informasjon som bør frem, sier han.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Hvert år får vi meldt inn voldtekter, men vi har aldri fått det i et slikt omfang, på så kort tid og fra kun ett land, sier Berge.

Alle de fire norske jentene er i slutten av tenårene. Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med at de hadde vært på byen eller på diskotek i Hellas. Jentene er tatt vare på og får støtte og oppfølging.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– Dette minner oss om at det skjer svært alvorlige ting på disse party-stedene. Det er derfor viktig at alle som beveger seg ut i dette nattelivet også er klar over at ikke alle vil dem vel. Pass spesielt på at du aldri er alene eller for beruset, sier Berge.

En annen uheldig utvikling i Hellas er at det har vært vanskelig å få forebyggende behandling mot HIV etter de anmeldte voldtektene. I Norge og de fleste vestlige land får du automatisk slik behandling etter en voldtekt.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

– I år har dette vært vanskelig i Hellas. Noen steder sier sykehusene de ikke har medisinen, mens andre igjen ikke gir det med mindre politiet ber dem om å gjøre det, sier informasjonsdirektøren i If og Europeiske.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.