Anette Amalie Åbodsvik Bang fra Meløy stiller spørsmål til utenriksministere i Barentsregionen

nfk

Fylkestingsrepresentant og medlem i Barents regionale ungdomsråd Anette Amalie Åbodsvik Bang fra Meløy får tirsdag stille spørsmål til utenriksministrene i Barents-området, under Barents Youth Summit i Tromsø.

Anledningen er ministermøtet i Barentssamarbeidet i morgen tirsdag 26. oktober i Tromsø. Det blir det også holdt et Barents ungdomstoppmøte på initiativ av den norske utenriksministeren. Unge mennesker fra Barentsregionen vil få muligheten til å føre en direkte dialog med ministrene om spørsmål de anser som viktige. Dette blir det første ungdomstoppmøtet siden Barents -samarbeidet ble etablert.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Kultur som samfunnsbygger
Anette Amalie Åbodsvik Bang er den eneste norske representanten som får stille spørsmål til utenriksministrene. Temaet hun skal løfte er kultur.

– Jeg kommer til å spørre ministrene om hvordan vi kan fremme og støtte kulturarrangement i nord,  eksempelvis Barents Games og Bodø 2024, på en enda bedre måte. Jeg tror at ved enda bedre informasjonsflyt på tvers av landegrenser kan slike kulturarrangementer bidra til mer kontakt og bedre samarbeid mellom landene i Barents. Jeg tror det er svært viktig at utenriksministrene blir minnet på dette aspektet i sitt viktige arbeid, sier Åbodsvik Bang som gleder seg til oppgaven med å være de unges talerør på Barents ministermøte, sier Bang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.