Spennende industrisatsing i Narvik

nfk

– Aker Horizons store grønne industrielle satsing i Narvik er veldig spennende! Fylkesrådet vil bidra med kompetanse og ressurser for å støtte kommunen i jobben de nå må gjøre i forbindelse med en så stor industrietablering, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Aker Horizons ønsker å gjøre store investeringer i Narvik-regionen, blant annet gjennom mulig batteriproduksjon på Hergot. Ifølge selskapet kan det skape attraktive produkter og grønne arbeidsplasser i regionen når Narvik i fremtiden blir industri- og energiknutepunkt.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Dette viser at Nordland er attraktivt for de store næringsselskapene som satser på grønn energi. Sammen med det som nå skjer med blant annet batteriproduksjon, vil det bekrefte Nordland som spydspiss innen grønn industriutvikling og grønne arbeidsplasser, sier Norvoll. Han legger til at fylkeskommunen er klar for å være en støttespiller i den industrielle utviklingen som Narvik nå står foran.

– Vi vil bidra med kompetanse og ressurser. Større industrisatsinger vil erfaringsvis sette store krav til vertskommunen og skape behov som det ikke er rimelig at en kommune alene har ressurser til å legge til rette for, påpeker fylkesrådslederen. Det gjelder eksempelvis hvordan en rask utvikling vil påvirke transportsystemer, byutvikling, boligmarked og offentlige tjenesteleveranser og gjennomføring av planprosesser.

– Vi har allerede vært involvert i samfunnsanalyser for flere kommuner i Nordland. Fylkeskommunen vil gjerne bidra til et lignende arbeid også for Narvik-samfunnet, slik at byen kan lande en rask nyutvikling på en god måte, avslutter Norvoll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.