10 personer druknet i Nordland så langt i år

Redningsselskapet

Sju personer omkom i drukningsulykker i september. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk har totalt 78 personer druknet så langt i år, 10 av dem i Nordland.

Fire av de sju som omkom som følge av drukning i september var kvinner i alderen 40 – 75 år. Tre av kvinnene ble funnet livløse i elver ved Fredrikstad, Hvaler og Lena, mens den fjerde kvinnen, som var i 70-årene, omkom under bading i Lindesnes.  

To menn i 30- og 40-årene falt over bord og druknet fra fritidsbåt i henholdsvis Stavanger og Gulen, mens en mann i 30-årene døde etter å ha falt fra en kai i Rørvik.

Les også:  SV-leder fornøyd med asfalt-prioriteringene i Nordland

I tillegg har tre personer druknet fra yrkesfartøy, to har omkommet i forbindelse med dykking og to personer har druknet etter å ha falt gjennom isen i løpet av årets ni første måneder.  

Så langt i 2020 er 85 prosent av de som har omkommet av drukning menn. Fem prosent av de som har druknet er barn / ungdom under 18 år.

18 av de 78 drukningene med dødelig utfall i 2020 har skjedd i Viken fylke. Det er en kraftig økning sett i forhold til fjoråret.  

Les også:  Senker prisen på hurtigbåt i Nordland

I løpet av de ni første månedene i 2019 hadde Redningsselskapets drukningsstatistikk registrert totalt sju drukningsdødsfall i Viken-fylkene Østfold, Akershus og Buskerud. 

Det har også vært en økning i drukningsulykker i Troms og Finnmark, der ni har omkommet så langt i år mot seks i fjor. I Innlandet var det registrert én drukning pr 30. september 2019, mot fem i år.  

– Halvparten av de 18 drukningsulykkene i Viken har skjedd i elver, hovedsakelig etter fall fra land. Er det mye strøm i elva kan det bli ekstra vanskelig å komme seg opp. Havner man i vannet uten at det er planlagt, er det også lett å få panikk, sier Tanja Krangnes, som er leder for fagområdet drukning i Redningsselskapet.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.