LESERINNLEGG: Fremskrittspartiet hjelper den maritime næringen

garn

Fremskrittspartiet bidrar til å sikre jobber for norske sjøfolk og å hjelpe den maritime næringen gjennom krisen. I revidert nasjonalbudsjett (RNB) fikk Fremskrittspartiet gjennomslag for at taket på nettolønnsordningen for flere segmenter fjernes ut året, og toppfinansieringsordningen for å få i gang byggingen av flere skip dobles. Dette tilsvarer seks nye skip og bygging av et nytt forskningsskip.

Av Morten Ørsal Johansen, stortingsrepresentant, FrP.

Fremskrittspartiet har hatt tett dialog med den maritime næringen før og under forhandlingene om RNB. Å styrke maritim pakke har vært svært viktig for Fremskrittspartiet i forhandlingene med regjeringspartiene.

Koronapandemien rammer den maritime næringen, som er en av Norges viktigste, hardt. Den maritime næringen sysselsetter tusenvis og skaper store verdier for Norge. Derfor har det vært en topp-prioritet for Fremskrittspartiet å få på plass tiltak som kan hjelpe den maritime næringen gjennom krisen. Næringen har svært bekymret over situasjonen, og det er forståelig. I en rapport fra Menon Economics om innvirkningen av korona på maritim næring framgår at i verste fall kan maritim næring bli halvert i 2022, og hver fjerde ansatte miste jobben.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Det har derfor vært viktig for Fremskrittspartiet å holde en tett dialog med de berørte aktørene for å finne frem til de beste tiltakene. I forhandlingene om RNB var innspill og signaler fra den maritime næringen helt uunnværlige.

Særlig har det vært viktig å sikre norske arbeidsplasser. Ett av tiltakene vi har blitt enige med regjeringen om er å heve taket i nettolønnsordningen i flere segmenter. Vi ser allerede resultatene. Østensjø rederi i Haugesund kunne melde allerede ved lansering av Frps viktigste prioriteringer foran RNB-forhandlingene at de lot være å flagge ut et skip og flagget inn et annet. Dette førte til at om lag tjue arbeidsplasser ble værende i Norge. 

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Fremskrittspartiet er opptatt av at de tiltakene vi går inn for skal få en god og direkte effekt både for norske sjøfolk og for den maritime næringen som helhet. Derfor er vi svært glade for at vi nå har fått gjennomslag for at det skal bygges flere skip. Det gir mer aktivitet langs norskekysten.

Vi er trygge på at tiltakene vil avhjelpe situasjonen og sikre likviditeten på kort og lang sikt. Vi har fått tilbakemeldinger fra næringen om at de er svært fornøyde med det som har kommet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.