Originalopptak fra Anne Cath. Vestly til rette etter 20 år

grappa

Tre av Anne-Cath. Vestlys foregangsbøker om Aurora er blitt lydbokserie. Historiene om den vesle jenta ble tidlige innspill for nye likestillingsidealer i hjemmene og skapte storm fra folk som mente forfatteren ødela samfunnsordenen. Papirbøkene ble utgitt i 1966-68.

Opptakene med den folkekjære forfatteren og fortelleren ble gjort i 1997. De har vært savnet siden, men er nylig funnet i beste velgående, og utgis i disse dager som serie i forbindelse med 100 års markeringene for Anne-Cath. Vestlys fødsel.

Bøkene om Aurora, pappaen, mammaen og lillebroren Sokrates ble høyt elsket etter å ha blitt fortalt i radioen av forfatteren selv. Lydbøkene er et gjenmøte med fortellerstemmen fra den gangen, og presentasjonsformen er den samme kjente som i «Barnetimen for de minste».

Anne-Cath. Vestly skildrer en familie med stor toleranse og vilje til nye løsninger. Pappaen til Aurora er hjemme og passer barna og husholdningen, mens advokatmoren har sine daglige oppgaver knyttet til kontor og rettssal. Pappaen studerer i hjemmetilværelsen til en doktorgrad i historie og kjenner på tidsklemme og distraksjoner. Reaksjonene fra samfunnet rundt er viktige elementer og hvordan disse møtes av den lille familien. Historiene er fortalt med stor innlevelse og er først og fremst en innsiktsfull skildring sett med veslejenta Auroras øyne.

Lydbøkene er produsert av Anne-Cath. Vestlys eldste sønn, Jo Vestly, som også har hatt ansvaret for alle andre lydbøker fra forfatteren. Aurora-bøkene utgis digitalt i anledning Anne Cath Vestlys 100års-jubileum i 2020.

Titlene som er ute i dag er: «Aurora i blokk Z», «Aurora og pappa», og «Aurora og den vesle blå bilen».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.