dame bønn

Unge er mer ensomme enn eldre

Nesten syv av ti under 29 år føler seg ensomme, viser en helt fersk undersøkelse Ipsos har utført for NorgesEnergi. – Ensomhet er et stort problem i alle aldersgrupper, men det er... Les mer »
stortinget

Vedtok klimakutt og ungdomsinvolvering under konferanse i Bodø

Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum i Bodø er enige om behovet for å kutte klimautslippene, involvere ungdommene mer og ta hensyn til urfolks rettigheter. Denne uken har Stortinget og Bodø vært vertskap for en... Les mer »
ice

Ice lanserer billig abonnement for ungdom

Ice lanserer «iceUng», et helt nytt mobilabonnement i Norges nye mobilnett som gir mye data for pengene for alle under 24 år. – Vi fortsetter å utfordre den tradisjonelle mobilbransjen. Du skal... Les mer »
julenissen

Nå kan du sende epost til julenissen

Å sende julekort med en liste over ønskede julegaver med brev er kanskje litt gammeldags nå for tiden. Nå bruker både voksne og barn mobil, nettbrett eller datamaskin, ifølge CloudShopper.net. Også når... Les mer »
laks

Unge tyskere spiser mer laks

Tyskerne er mest kjent for sitt kjøttkonsum, men en fersk sjømatstudie utført av Sjømatrådet viser at konsumet av fersk laks i Tyskland har mer enn fordoblet seg på fem år. En av... Les mer »
deprimert

Ny rapport: Dårlig vern mot vold og seksuelle overgrep

1 av 20 ungdomsskoleelever har opplevd alvorlig fysisk vold, som å bli sparket, slått med en hard gjenstand eller banket opp av foreldrene. 1 av 5 har opplevd å bli lugget, kløpet,... Les mer »
alkohol sommer

Slik snakker du med tenåringen om alkohol

De fleste ungdom får tilbud om å smake alkohol for første gang i tenårene. Mange foreldre gruer seg til denne tiden, og vet ikke hvordan de skal gå fram – eller hvor... Les mer »
trine skei grande venstre

Gir råd til kulturministeren om barne- og ungdomskultur

Barn og unge i hele landet har sagt sitt. Nylig ble rapporten Barn og unges stemmer – kunst og kultur overlevert kulturminister Trine Skei Grande, som grunnlag for tidenes første stortingsmelding om... Les mer »
bøker bibliotek

Nesten 200 skolebiblioteker kan bli omfattet av innkjøpsordningene for litteratur

Kulturrådet innfører nå en prøveordning der innkjøpsordningene for skjønnlitteratur, sakprosa og tegneserier for barn og unge utvides til å omfatte nær 200 skolebiblioteker over hele Norge. – Barns tilgang til kunst og... Les mer »
apple

LESERINNLEGG: Hvor langt inn på elevenes mobiltelefoner skal skolens ansvar strekke seg?

På høstens foreldremøter er pekeleken i gang: Er det lærerne eller foreldrene som har ansvaret for det som skjer på barnas mobiltelefoner? De voksne peker på hverandre, mens barna bruker pekefingeren på... Les mer »