Foto: Torbjørn S.

Kinesisk entreprenør uenig med Statens vegvesen om milliardbru i Nordland

Bodøposten.no skrev i desember 2018 om åpningen av den nye Hålogalandsbrua i Narvik. Brua er Norges nest lengste hengebru, og på 22. plass internasjonalt. I januar publiserte Bodøposten.no nyheten om at Hålogalandsbrua... Les mer »
innovasjon norge

Norsk-kinesisk samarbeid gir million-prosjekter

Kinesiske myndigheter ser til Norge for teknologi som kan løse noen av miljøutfordringene landet står ovenfor. En ny samarbeidsavtale mellom Innovasjon Norge og kinesiske Jiangsu Science & Technology har nå resultert i... Les mer »
bjørn erik

Fondskunder og aksjekunder reagerte motsatt i tung maimåned

Mens handelskrigen skremte Nordnets fondskunder i mai, fortsatte aksjekundene å laste opp med aksjer. På salgstoppen lå et Kinafond, og på kjøpstoppen var to teknologifond. Mai ble en rød børsmåned. Verdensindeksen MSCI... Les mer »
makrell

Norges Sjømatråd satser på makrell i Asia

Rundt 160 makrellaktører i Japan og Sør-Korea er klare for å møte norske samarbeidspartnere. Det skjer når Norges sjømatråd arrangerer makrellseminarer i Seoul og Tokyo i begynnelsen av juni. Japan og Sør-Korea... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren signerer lakseavtale med Kina

To sjømatavtaler blir signerte mandag 20. mai. Signeringen skjer i forbindelse med besøk fra Kinas veterinær- og tollminister. – Kina er en av våre største vekstmarkeder. Disse avtalene er viktige for norske... Les mer »
hainan airlines

Nå kan du fly direkte til Kina fra Oslo lufthavn

Litt før klokken 15.30 onsdag ble det skrevet historie på Avinor Oslo lufthavn med avgangen til Hainan Airlines. Dette var den første direkteflygningen mellom Norges hovedflyplass og den kinesiske hovedstaden Beijing. Tilstede... Les mer »
roscongress

Økt samarbeid mellom Russland og Kina

Vladimir Putins rådgiver, Anton Kobyakov, og Kinas representant Wang Wentao møttes under International Arctic Forum 2019 i St. Petersburg den 9. april. Under møtet ble implementeringen av pågående felles prosjekter diskutert, samt... Les mer »
nfd

Nye forhandlinger med Kina

Norge og Kina møttes denne uka i Beijing for å forhandle om en frihandelsavtale mellom de to nasjonene. – Kina er en av våre viktigste handelspartnere. En handelsavtale vil være svært viktig... Les mer »
stena line

Stena Lines første nybygg har forlatt dokken i Kina

Stena Estrid er den første av fem E-Flexer-ferger som representerer neste generasjons energieffektive og fleksible RoPax-ferger. Stena Estrid er en av tre E-Flexer-ferger som skal operere på Irskesjøen og planlegges å gå inn... Les mer »
avinor

Skal frakte norsk sjømat direkte til Kina

Det slovakiske fraktselskapet Air Cargo Global startet torsdag sin nye direkte fraktrute mellom Avinor Oslo lufthavn og Tianjin Binhai International Airport i Kina. Air Cargo Global skal operere ruten mellom Norges hovedflyplass... Les mer »