uio

Kinesisk hederspris til Nils Chr. Stenseth

Professor i evolusjonsbiologi, Nils Christian Stenseth, er i dag tildelt den høyeste hedersprisen som kan gis en utenlands forsker. President Xi Jinping var til stede da Stenseth mottok prisen. Den kinesiske hedersprisen... Les mer »
fisk eksport

Femdobling for torsken i Kina

I 2014 startet hvitfisknæringen og Sjømatrådet markedsarbeid for norsk torsk i Kina. Siden den gang har kinesernes torskekonsum økt med 500 prosent, viser en ny studie. Studien viser også at det er... Les mer »
bollestad

Olaug Bollestad på China International Import Expo

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad var gjest under åpningen av China International Import Expo (CIIE) i Shanghai. Kinas president Xi Jinping var vert for arrangementet og sto for den offisielle åpningen. I... Les mer »
mat kina

Vesteraalens fiskeboller selges i Kina

Nå er det startet med salg av Vesteraalens fiskeboller fra Nordland i Kina. Foreløpig selges fiskebollene via ulike nettbutikker, der over halvparten av kineserne bestiller matvarene, opplyser NRK. – Dette er verdens... Les mer »
beijing

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad til Kina

Videreutvikling av handelsforbindelsene med Kina, møter med kinesiske styresmakter og norsk bedrifter står på programmet når landbruks- og matminister Olaug Bollestad besøker Shanghai og Beijing fra 3 .- 9. november. Bollestad er... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil øke sjømateksporten til Kina

Fiskeri – og sjømatminister Harald T. Nesvik tok opp markedsadgangen for norsk sjømat til Kina da han møtte visetollminister Zhang Jiwen i Beijing. – Kina er viktig marked for norsk sjømat. De... Les mer »
juletre

Så mye skal folk i Nordland bruke på julehandelen

Folk i Nordland skal bruke 11 102 kroner på julegaver, mat og annet i butikker og på nett i desember, viser julehandelsanalyse fra NHO Service og Handel. På landsbasis bruker vi totalt... Les mer »
sushi

Norsk sjømat satser i Kina

18 norske sjømatbedrifter er med som utstillere når Asias viktigste sjømatmesse åpner dørene i Qingdao i Kina i dagene 30. oktober – 1. november. Kina regnes som et av verdens hurtigst voksende... Les mer »
nfd

Skal diskutere handel i Kina

Promotering av norsk sjømat og møter med kinesiske styresmakter og norske bedrifter står på programmet når næringsministeren og fiskeri- og sjømatministeren besøker Kina neste veke. – Kina er Noreg sin viktigaste handelspartnar... Les mer »
beijing

Ordføreren fra Narvik reiser til Kina for samtaler om næringsutvikling

8. desember 2018, i forbindelse med åpningen av samferdselsprosjektet Hålogalandsbrua inviterte ordfører og rådmann i Narvik kommune til et møte med konsernleder og stedlig ledelse i selskapet Sichuan Road and Bridge Group... Les mer »