Gir 250 millioner til reiselivsnæringen

Nærings- og fiskeridepartementet

En ny ordning med 250 millioner kroner i potten skal hjelpe reiselivsnæringen med omstilling og gjenåpning.

Ordningen skal gi reiselivsvirksomheter mulighet til å gjennomføre omstillingsprosjekter som gjør dem i stand til å opprettholde kundegrunnlaget, tilpasse seg smitteverntiltak og endringer i reiselivsmarkedet.

– Reiselivsnæringen er hardt rammet av koronapandemien. Folk sine reisevaner er dramatisk endret, og store deler av markedet er borte. Derfor innføres en ny ordning der reiselivsaktører kan søke om penger for å omstille seg den nye hverdagen eller for å tilpasse seg smitteverntiltakene som er satt i verk. Vi tror dette bidrar til at flere overlever krisen, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Les også:  MK Faxsen får over en halv million kroner i støtte fra Kulturminnefondet

Det er Innovasjon Norge som skal administrere ordningen, og bedrifter kan søke om pengene via deres hjemmesider innen 15. september. For å kunne søke må virksomheten ha hatt en gjennomsnittlig omsetningssvikt for månedene juni, juli og august på minimum 30 prosent.

Den nye ordningen er nå godkjent av EFTAs overvåkningsorgan ESA.

Innovasjon Norge vil legge ut mer informasjon på sine nettsider.

Les også:  MK Faxsen får over en halv million kroner i støtte fra Kulturminnefondet

Fakta om ordningen:

  • Stortinget har vedtatt en tilskuddsordning for reiselivsnæringen på 250 millioner kroner, som er lagt til Innovasjon Norge, for å hjelpe næringen å omstille seg.
  • Støtten går til virksomheter innenfor reiselivsnæringen som har hatt et omsetningsfall på mer enn 30 prosent, i perioden juni, juli og august.
  • Støtten skal beregnes ut fra budsjetterte kostnader knyttet til opprettholdelse av et kundegrunnlag, tilpasning til smitteverntiltak, og tilpasning av virksomheten til kundegrupper med endrede behov og preferanser som følge av covid-19 utbruddet.
  • Inntil 80 prosent av kostnadene til omstilling kan dekkes gjennom ordningen. Det kan gis støtte opp til 100 prosent i særskilte tilfeller. Da må søker gi gode argumenter om hvorfor det er nødvendig og berettiget.
  • Ingen virksomheter kan få mer enn 5 millioner kroner i tilskudd 
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.