plast søppel

Inviterer til høstjakt på søppel i naturen

Hold Norge Rent inviterer til høstjakt. Ikke på vilt, men på forsøpling. Over 100 000 frivillige har allerede vært ute og ryddet hittil i år, men det er dessverre fortsatt mye avfall... Les mer »
gasum

Tungtransporten på vei inn i gassalderen: 50 nye fyllingsstasjoner i Norden

Etterspørselen etter renere drivstoffløsninger vokser betydelig innen tungtransporten, og energiselskapet Gasum vil ha et enda sterkere fokus på å oppfylle denne etterspørselen i fremtiden. Gasum investerer i bygging av omlag 50 gassfyllingsstasjoner... Les mer »
pepsi plastflaske

Skal bruke over tre ganger mer resirkulert plass

PepsiCo har nå kunngjort at de har satt mål om å øke innholdet av resirkulert plast i plastflaskene deres til 50 % innen 2030 i hele EU, med et delmål på 45... Les mer »
plast søppel

Norges Miljøvernforbund på plastryddings-tokt i Bodø

Norges Miljøvernforbund er på et landsomfattende plastryddings-tokt med MS Miljødronningen som startet i Oslo 28 Juli, og avsluttes i Grense Jakobselv i Finnmark i slutten av september. Na har miljøvernerne kommet til... Les mer »
forsøpling

Ni av ti gjenvinner, men holder det?

Nordmenn er nest best i Norden på å gjenvinne plastflasker. Det viser en ny undersøkelse fra kullsyremaskinprodusenten SodaStream der man har tatt tempen på nordboernes miljøtenkning. Annenhver nordmann mener likevel at engangsflasker... Les mer »
fiskeoppdrett

Oppdrettsanlegg kan kutte store klimautslipp

Norske oppdrettsanlegg kan kutte CO2-utslipp og redusere støyplager ved å erstatte eksosrør med strøm fra land. Det viser en ny rapport fra Sjømat Norge og Energi Norge. Rapporten er utarbeidet av DNV... Les mer »
sodastream

SodaStream mer populært en noensinne i Norge

Plastens negative innvirkning på miljøet får flere til å lete etter andre alternativer for å redusere plastforbruket sitt. Dette så vi da kullsyremaskinprodusenten SodaStream offentliggjorde tallene for årets andre kvartal. De viste... Les mer »
forsøpling

Uvitenhet styrer plastengasjementet

Nordmenn vil gjerne redusere egen bruk av plast, men de store tiltakene er vi imidlertid ikke villige til å ta. En fersk undersøkelse viser at vi stort sett bare vil kutte ut... Les mer »
stue bolig

Vil lage møbelstoff av havplast

Vinnerne av Innovasjon Norges årlige gründersamling for unge vil produsere og selge møbeltekstiler laget av havplast til møbelfabrikker. Laget, som består av Marit Trøen fra Bø, Othea Vikse fra Haugesund, Vidar Hansen... Les mer »
grønnsaker

Nå har Norges befolkning reddet én million porsjoner med mat fra å råtne i søpla!

Nordmenn blir stadig mer opptatte av å redusere matsvinn. Det finnes mange måter å gjøre det på, og folk er utrolig kreative. Bare ta et kjapt søk på #spisoppmaten, #restekjærlighet eller #kuttmatsvinn... Les mer »