plast søppel

Fikk 850.000 for strandrydding i Helgeland – Brukte penger på fest og shopping

En forening på Helgeland fikk flere hundre tusen for å rydde søppel. Men titusener av kroner gikk til alkohol, snus, klær og oktoberfestpass. Nå anmelder Miljødirektoratet to personer, opplyser NRK. En forening... Les mer »
coca-cola

Teknologisk gjennombrudd: Plast fra havet brukt i en Coca-Cola flaske

Coca-Cola har laget deres første testflaske med gjenvunnet og resirkulert plast fra havet, som tydeliggjør at det i fremtiden vil være mulig å bruke marint avfall for å lage resirkulert emballasje til... Les mer »
forsøpling

Hold Norge Rent lanserer ressursbank mot forsøpling

Hold Norge Rents nye ressursbank skal gjøre veien mot en søppelfri kommune enklere ved å gi kunnskap og konkrete råd for å lykkes i kampen mot forsøpling. Kommuner som ønsker å forebygge... Les mer »
ragn sells

Gammel isolasjon fra regjeringskvartalet får nytt liv

Statsbygg tar ansvar og sørger for gjenvinning av gammel isolasjon fra regjeringskvartalet i et samarbeid med store aktører fra ulike bransjer. Regjeringskvartalet skal nå rives og gjenreises. Arbeidet med rivingen av R4... Les mer »
vei trafikk biler

Mindre utslipp fra transport i Norge

Luftforurensing fra transportsektoren i Norge har gått ned fra 1990 til 2017. Det viser nye tall fra SSB. – Nye biler som selges i Norge får stadig mer effektive motorer og har... Les mer »
orkla

Orkla signerer europeisk plasterklæring

Gjenvinning av mer plast er avgjørende for å løse klimautfordringene. Orkla støtter nå en ny europeisk plasterklæring som skal bidra til dette. Det europeiske samarbeidsinitiativet The Circular Plastics Alliance lanserte i dag... Les mer »
norsk-tysk handelskammer

Elgravemaskinene inntar byggeplassene

1. juni 2019 ble beltegravemaskinen Eldar døpt på byggeplassen for et nytt omsorgssenter i Gjøvik kommune. Det spesielle med denne 38-tonns maskinen? Eldar er elektrisk og dermed verdens første i sitt slag som tas... Les mer »
arcus

Tynnere plast hos Arcus reduserer bruken med 3,5 tonn

Arcus, som er et ledende nordisk merkevareselskap innen vin og brennevin, har valgt en plastkvalitet som er mye tynnere enn tidligere, og fordi den består av mange tynne lag, sikrer den transporten... Les mer »
ruteretur

Miljødirektoratet med tilsyn mot kjøpere av vinduer

For hvert vindu som sendes ut på det norske markedet skal det betales et miljøvederlag til Ruteretur. Vederlaget skal sikre at eldre vinduer med miljøgiften PCB blir samlet inn og behandlet. Miljødirektoratet... Les mer »
forskningsrådet

VIDEO: Barn jakter på mikroplast

Denne høsten skal over 20 000 skoleelever over hele Norge hjelpe forskere med å undersøke skole- og nærområder for plastforurensning. I dag vet forskere mye om årsaken til mikroplast i naturen, men... Les mer »