dagligvarer

Plast er den mest miljøvennlige løsningen for emballasje til mat

Som emballasje til mat, kan plast være mer bærekraftig enn glass, metall og papir. Dette forutsetter riktignok en god infrastruktur i samfunnet for innsamling og gjenvinning av plast – på samme måte... Les mer »
vdet thailandske turistbyrået

Nan-provinsen i Thailand vant pris for ren turisme

Nan, en liten flerkulturell provins som ligger ved Nan-elva i Nord-Thailand, får prisen No. 1 ASEAN Clean Tourist City. Prisen er et resultat av et sterk samarbeid mellom myndighetene i provinsen og... Les mer »
infinitum

150 millioner i pant kastet – Nå skal Aksel Lund Svindal få nordmenn til å pante mer

Norge er suveren verdensmester i panting – ingen panter mer enn oss. Dagens panteløsning er både miljøvennlig og svært effektiv, men ifølge Infinitum kan vi strekke oss enda litt lengre det kommende... Les mer »
forsøpling

Slik kan du bidra til å stoppe plastproblemet

Aldri før har vi produsert så mye søppel som nå. Om ikke utviklingen snur, risikerer vi at havene, naturen, maten, vannet og luften vår blir forurenset. En norsk industriforening utfordrer nå forbrukerne... Les mer »
carslberg

Fjernet boksplast – vant miljøpris

Ringnes-eier Carlsberg mottok miljøpris for å bytte ut unødvendig plastemballasje rundt ølboksene med miljøvennlig lim. Ringnes lanserte den nye emballasjeløsningen «Snap Pack» på alle Carlsbergboksene i september, og sammen med Carlsberg i... Les mer »
ammunisjon

Økt miljøverninnsats fra jegerne og fiskerne

Under helgen landsmøte i Norges Jeger- og Fiskerforbund ble det vedtatt en styrket innsats for miljøet fra organisasjonen. Særlig er det plastforurensing som skaper engasjement. Det er NJFF Hordaland som har meldt... Les mer »
sodastream

VIDEO: Rob Stewart og Game of Thrones-stjerne i SodaStreams nye reklamer

SodaStream International avslørte i dag sin nyeste videokampanje som fokuserer på de globale skader som er forårsaket av engangsplastflasker. Videoen viser en havskilpadde som oppfordrer folk til å ta ansvar og ta... Les mer »
snn

SpareBank 1 Nord-Norge vil løse fotballens plastproblem

Plastkorn fra kunstgresset er den nest største kilden til mikroplast i Norge. Men kanskje ikke om et år. SpareBank 1 Nord-Norge skal bruke ti millioner kroner på å bekjempe plastforurensing i nord.... Les mer »
lesebriller

Briller en trussel mot miljø og dyreliv

Kun én av fem ferdigbriller kastes i søpla når de ikke skal brukes lenger. Briller på avveie utgjør en trussel for både naturen og dyrelivet, mener Norges Optikerforbund og Naturvernforbundet. Hvert år... Les mer »
brus glass

Ingen sugerør i drinken neste sommer

Reisearrangøren Ving skal, sammen med sine eiere i Thomas Cook Group, fjerne 70 millioner engangsartikler av plast i løpet av 2019. – Skal du bo på ett av Vings egne hotell neste... Les mer »