hewlett packard pc

HP lanserer nye ambisiøse klimamål

Verdens ledende selskap innen PC- og printteknologi, HP, publiserte i dag sin bærekraftsrapport for 2018. Rapporten bekrefter en rekke forpliktelser selskapet har ovenfor mennesket, samfunnet og kloden vår, og viser til en... Les mer »
tine

TINE og Cecilie Skog sammen om nasjonal ryddedugnad

Målet er å kombinere den urnorske søndagsturen med å plukke søppel: legg ut på tur og ta søpla du finner på veien med hjem igjen. Dugnaden har fått navnet Tur Med Retur... Les mer »
transport

500 millioner til utslippsfri næringstransport

Enova varsler ny ordning som skal gi en effektiv utrulling av nullutslippsløsninger i næringstransporten. Nærmere 500 millioner kroner i året øremerkes det nye Nullutslippsfondet. Et av de første satsingsområdene blir å få... Les mer »
ford

Plastflasker blir gulvmatter: Sparer miljøet for 1,2 milliarder engangsflasker årlig

Ved å bruke engangsflasker i plast til å lage gulvmattene i kompakt-SUVen Ford EcoSport, sparer Fords smarte gjenbruk naturen for mer enn 650 millioner halvliters plastflasker. For hvert eneste gulvmattesett til denne... Les mer »
ford fiesta active

Ford kutter engangsplast og satser på fornybar energi

For 20 år siden la Ford som den første bilprodusenten i verden frem sin første bærekraftrapport. Nå er årets rapport klar. Full stopp i bruk av engangsplast og fabrikker med 100 %... Les mer »
finn.no

Vinnerne av årets tre Havplastpriser er kåret!

Siden 29. april har over 5 000 femteklassinger ryddet strender over hele Norge fri for plast og søppel. Oppdrag Havplast er et samarbeid mellom FINN.no og Miljøagentene, som nå belønner den iherdige... Les mer »
breiva

Flyter med søppel ved Soløyvatnet

Det flyter med søppel i Breiva ved Soløyvatnet i Bodø. Flere søppelsekker ligger nedenfor veien like etter brua, ifølge en leser. – Noen har revnet søppelsekkene og innholdet er spredt utover. Hvem... Les mer »
coop

Søppel-sjokk: Plukket over 80 tonn søppel!

På kun én uke ryddet Coop-ansatte, kunder og medeiere over 80 tonn søppel fra sine nærmiljø under dugnaden Coop rydder Norge. – Vi er både stolte og forskrekket, sier bærekraftsansvarlig Per Løberg... Les mer »
forsøpling

VIDEO: Oppfordrer til opprydding med aksjon #ryddopp

Bloggeren Rolf Mollvik er på besøk i Andøy i Nordland der plast og søppel forurenser kysten. Nå oppfordrer bloggeren folk til å ta ansvar og rydde opp med hashtag-aksjonen #ryddopp som han... Les mer »
kystverket

Kystverket tar et større ansvar for rydding av marint avfall

Over 3 tonn søppel er ryddet etter Kystverkets første runde med ryddeaksjoner langs kysten. Tre lokasjoner har så langt plukket søppel på områder som ikke er så tilgjengelig for allmenheten. I år... Les mer »