dagligvarer

Lanserer ny plan for plastgjenvinning

I dag ble «Veikart for sirkulær plastemballasje» overlevert klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Det består av konkrete tiltak til hvordan vi kan nå målet om å gjenvinne 50 prosent av all plastemballasje... Les mer »
havn skip

Elektrifisering av norskekysten – Nettreguleringen må endres!

Vi trenger en nettregulering som gjør det attraktivt for nettselskapene å legge til rette for elektrifisering av skipsfarten langs kysten. Regjeringen har ambisjon om å halvere klimagassutslippene fra innenriks sjøfart og fiske... Les mer »
fretex

Hva skal vi gjøre med alle klærne?

Vi handler mye klær og det vi ikke trenger hoper seg opp i skapene, gis til gjenbruk og havner i restavfallet. Noen velger shoppestopp og et enklere liv med færre ting, men... Les mer »
ragn-sells

LESERINNLEGG: Det offentlige må kjøpe resirkulert

Politikerne vil gjerne ha folk til å resirkulere. Men det offentlige kjøper ikke varer som er laget av resirkulerte materialer. Dette paradokset må løses. Av Bjørn Hoel, administrerende direktør i Ragn-Sells og... Les mer »
SubConnected

SubConnected vil elektrifisere norsk oppdrettsnæring

Det svenske selskapet etablerer nå SubConnected AS i Norge og lanser et spesialutviklet system for elektrifisering av oppdrettsanlegg. Gjennom samarbeid med strategiske partnere tilbyr selskapet nå å forsyne oppdrettsanlegg med høyspentløsninger der... Les mer »
matavfall

Vi kildesorterer gjerne, men dropper ikke fly og kjøtt

Hva er det nordmenn faktisk gjør for å ta hensyn til miljøet? Kildesortering topper lista, mens færre flyreiser, mindre kjøttforbruk og kjøp av brukte produkter er på bunn. Grønt Punkt Norge har... Les mer »
olje miljø

Strandrydding er en del av oljevernberedskapen

På hver IGSA-øvelse (Innsats Gruppe Strand Akutt) som gjennomføres, ryddes strendene og øvelsesområdene for søppel. Dette ble også gjort IGSA teamet hadde øvelse i Sarnesfjorden, Finnmark, i slutten av juni. Når 28... Les mer »
klm

KLM vil samle flybransjen med «Fly Responsibly»

Luftfartsindustrien streber etter bærekraftige flyreiser. Arbeidet gjøres imidlertid hver for seg, noe som gjør at overgangen tar lengre tid. KLM lanserer derfor «Fly Responsibly» for å dele erfaringer, lære av hverandre og... Les mer »
tine

Nå kommer rømme på pappbeger

TINE går i bresjen for mer miljøvennlig emballasje i matvareindustrien. Sammen med KIWI skal selskapet teste ut rømme på pappbeger. Innovasjonen kan redusere TINEs plastforbruk med 500 tonn hvert eneste år. TINE... Les mer »
nornickel

Naturen langs den norsk-russiske grensen blomstrer som aldri før

Det 10. International Contact Forum on Habitat ble nylig arrangert i Murmansk i Russland. Arrangøren er Environmental Protection Group of the Barents Euro-Arctic Region og ledende eksperter fra Sverige, Norge, Finland og... Les mer »