sas

SAS innfører resirkulerbar emballasje og fjerner 51 tonn plast

SAS innfører resirkulerbar matemballasje og miljøvennlig bestikk om bord, og reduserer plastmengden med 51 tonn per år. Et viktig skritt mot kun bærekraftige materialer i SAS’ kundetilbud. Det prisbelønte matkonseptet New Nordic... Les mer »
kaffe te mineralvann

Coca-Cola satser på flasker av 100% resirkulert plast

Som første marked går Coca-Cola i Sverige over til å bruke 100% resirkulert plast i alle flasker som er produsert lokalt. I Norge fortsetter satsningen på resirkulert plast med vannproduktene. Coca-Cola lanserte... Les mer »
nornickel

Nornickel kutter utslippene dramatisk

Den russiske smeltegiganten Nornickel investerer milliarder i grønn modernisering. Norilsk Nickel, verdens største produsent av nikkel og palladium, legger ned gamle anlegg, dette er klart etter selskapets presentasjon for Investor Day i... Les mer »
plast søppel

Nordlands-bedrifter skal kjempe mot plast i havet

Marine Recycling Cluster ble i dag utnevnt til en nasjonal næringsklynge. Åtte næringsmiljøer fra ulike bransjer ble i dag tatt opp i Innovasjon Norges program for næringsklynger. En av dem er Marine... Les mer »
oppskrifter mat

De unge kaster mest mat – Og har dårligst samvittighet

7 av 10 mener at det viktigste de kan gjøre for klimaet er å kaste mindre mat. Likevel kaster hver nordmann 42,1 kilo mat hvert år. Mer enn halvparten av norske forbrukere... Les mer »
klm

KLM lager verktøy av PET-flasker

KLM Royal Dutch Airlines er det første flyselskapet i verden som resirkulerer PET-flasker for å lage verktøy til reparasjon og vedlikehold av egne fly. Tomme flasker samles etter hver flytur og gjøres... Les mer »
absolut

Absolut Comeback med resirkulert glass setter gjenbruk på dagsorden

Med sin nyeste limited edition håper Absolut å oppmuntre til resirkulering og en livsstil som setter mindre fotavtrykk på kloden vår. Absolut Comeback er, som alle andre Absolut-flasker, laget av mer enn... Les mer »
elkjøp

Elkjøp innfører 24 timers overvåkning av returmottak

Elkjøp innfører nå overvåkning av returområdene for el-avfall, for å hindre tyveri og miljøkriminalitet. – Løsningen er allerede testet ut og har gitt meget lovende resultater, sier adm. direktør Fredrik Tønnesen i... Les mer »
plast søppel

Vil ha mindre plastproduksjon og mer innsyn i fiskeindustrien

Verdens største organisasjon for bevaring av havene, Oceana, er på Our Ocean konferansen i Oslo. Med seg har de støttespillerne Alexandra Cousteau og Cecilie Skog. Oceana, den største internasjonale organisasjonen som utelukkende arbeider... Les mer »
plast søppel

Fikk 850.000 for strandrydding i Helgeland – Brukte penger på fest og shopping

En forening på Helgeland fikk flere hundre tusen for å rydde søppel. Men titusener av kroner gikk til alkohol, snus, klær og oktoberfestpass. Nå anmelder Miljødirektoratet to personer, opplyser NRK. En forening... Les mer »