grønt punkt

Grønt Punkt frykter nordmenns dårlige ferievaner

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på... Les mer »
novasol

Nasjonal dugnad: Skal rydde strendene rene

Forberedelsene til vårens strandryddig er godt i gang. Den nasjonale miljødugnaden har på få år vokst til en folkebevegelse som omfatter alle landets fylker. – Over hele landet organiseres det nå hundrevis... Les mer »
chlas ohlson

Clas Ohlson slutter med engangsgriller – Satser på smarte bærbare griller

I løpet av 2019 faser Clas Ohlson ut salget av engangsgriller. I stedet satser de på smarte bærbare griller. Initiativet er en del av selskapets bærekraftsagenda, hvor produkter med negativ miljøpåvirkning skal... Les mer »
plast søppel

Hold Norge Rent inviterer til kartleggingsdugnad

I år inviterer Hold Norge Rent til en nasjonal dugnad for registrering av forsøplede områder langs kysten og i innlandet. Norges kunnskap om egen forsøplingssituasjon er begrenset. Vi vet ikke hvor mye... Les mer »
hold norge rent

Hold Norge Rent legger til rette for fugleromantikk

På verdensbasis rammes minst en million sjøfugl årlig av marin forsøpling. Ryddeaksjonen «Før fuglene kommer» skal sørge for søppelfrie hekkeområder for vårens fugleforeldre. Frivillige er i gang med å rydde fiskeutstyr, plastbiter... Les mer »
lesebriller

Ferdigbriller blir plastsøppel

Nordmenn er altfor ukritiske når de handler briller, mener Norges Optikerforbund. Bruk og kast er en dårlig løsning. – Når det gjelder syn, unngå «quick fix»-løsninger. Det lønner seg å kjøpe ordentlige... Les mer »
sintef

Verdens eksperter i karbonlagring samles i Norge

17. – 19. juni kommer 500 av de fremste norske og internasjonale CCS-forskerne, beslutningstakerne og representanter fra industrien til konferansen TCCS-10 i Trondheim for å dele, lære og bli inspirert. CCS, også... Les mer »
hav finnmark vinter

LESERINNLEGG: 2 millioner tonn gruveavfall dumpes i vernet laksefjord i Finnmark!

Jeg raser over at Næringsdepartementet ga driftstillatelse til selskapet Nussir, som ønsker å opprette en kobbergruve Repparfjorden i Kvalsund kommune i Finnmark. 2 millioner tonn Gruveavfall skal dumpes i en fjord som... Les mer »
Hold Norge Rent

Miljøpris til Amalia plukker opp

Norges gjeveste miljøpris går Amalia-Louise Miniggio, bedre kjent som «Amalia plukker opp». Gullklypa 2018 deles ut under Hold Norge Rent-konferansen av Gudrun Fatland, prosjektleder i Bergen og Omland Friluftsråd og Vestlandsrådet. Gullklypa... Les mer »
plast søppel

Forskere vil redusere tilsiget av plast til havet fra asiatiske land

Plastforsøpling av havområdene er ett av klodens største miljøproblemer. Nå vil forskere fra SINTEF i stedet prøve å utnytte mulighetene som avfallet gir. Å fjerne mikroplast fra havet har vist seg å... Les mer »