Rekordhøy medlemsvekst i Pensjonistforbundet

pensjon slippen

Pensjonistforbundet fortsetter veksten i antall nye medlemmer. I løpet av første halvår har 21 000 personer meldt seg inn i forbundet som har 244 588 medlemmer pr. 1. juli i år.

– Vi har en ambisjon om å vokse enda mer. Pensjonistene som gruppe trenger å være organisert og stå sammen skal vi få gjort noe med underregulering av pensjon og tap av kjøpekraft for alderspensjonister, sier forbundsleder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

Pensjonistforbundet har de siste årene stått i bresjen for å få «slippen» tilbake på papir, noe alle som ønsker det får fra 1. juli i år. Og nå varsler forbundet at det vil ta juridiske grep for å finne ut om lovligheten av at alderspensjonen reguleres lavere enn prisvekst for fjerde året på rad.

Til tross for at Pensjonistforbundet også mister medlemmer av naturlige årsaker, vokser organisasjonen. 244 588 medlemmer gjør Pensjonistforbundet til en av de største organisasjonene i Norge.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

– Vi blir stadig flere eldre i landet, men vi har ikke vært like god på å organisere oss. Det trenger vi fremover, ikke bare på grunn av regulering av pensjon. Vi ser også at det er utfordringer i blant annet kommuneøkonomien. Det er kommunene som skal betale for eldreomsorgen, sier Davidsen og understreker at kampen for anstendig pensjon og verdig eldreomsorg vil være minst like viktig for dagens unge som 80-åringene.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

– Vi kjemper for rettigheter som også kommer neste generasjon til gode, understreker Jan Davidsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.