Vurderer å forby eksportfinansiering av kullkraftverk

Iselin Nybø

OECD forhandler om å stramme inn på eksportfinansiering av kullkraftverk. Norge stiller seg bak et forslag om å innføre et forbud i avtalen.

– Klimaendringer er en av vår tids største utfordringer. Rapporter fra FNs klimapanel viser behov for rask reduksjon i klimagassutslippene. Klimautfordringen kan bare løses gjennom et globalt samarbeid, og regjeringen vil at Norge skal være en pådriver i det internasjonale klimaarbeidet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Sammen med EU, USA, Canada, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea har Norge fremmet forslag i OECDs eksportfinansierings­grupper om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst. En innstramming i eksportfinansiering vil gjøre det vanskeligere å finansiere nybygging og utvidelser av kullkraftverk i andre land. 

– Norge har som mål å redusere egne utslipp av klimagasser med 50 til 55 prosent innen 2030. Like viktig er det å redusere utslipp i andre land, og særlig å begrense bygging av nye kullkraftverk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.