kjernekraft

LESERINNLEGG: Norge har kjernekraftkompetanse

I debatten om kjernekraft ser man ofte påstander om at Norge ikke har kompetanse på kjernekraft, og at kjernekraft er noe nytt og uprøvd i Norge. Det er underlige påstander. Av: Marius... Les mer »
Iselin Nybø

Vurderer å forby eksportfinansiering av kullkraftverk

OECD forhandler om å stramme inn på eksportfinansiering av kullkraftverk. Norge stiller seg bak et forslag om å innføre et forbud i avtalen. – Klimaendringer er en av vår tids største utfordringer.... Les mer »
vannkraft

Frp-forslag vil gi mer vannkraft uten nye inngrep

Fremskrittspartiet fremmet fredag forslag i Stortinget om endring i grunnrenteskatten for vannkraft. Forslaget vil bidra til økte investeringer i vannkraften og mer fornybar kraftproduksjon uten nye naturinngrep, mener Energi Norge. «Fremskrittspartiet mener... Les mer »
eu

Ny rekord: Norge henter hjem milliarder av forskningskroner fra EU på klima, miljø og energi

I hard konkurranse med aktører fra hele verden har norske forsknings- og innovasjonsmiljøer hentet hjem mer enn 11 milliarder kroner fra EUs forskningsprogram. Det rekordhøye beløpet ligger an til å bli enda... Les mer »
vannkraft

Mister milliardinntekter fra fornybar energi

Staten og kommunene må regne med at over én tredel av inntektene fra fornybarnæringen forsvinner i år, grunnet koronakrisen. Nå er det riktig tidspunkt for å legge til rette for økte investeringer... Les mer »
strøm energi

Norges energipolitikk svekker norsk økonomi – Japan satser på nye kullkraftverk

Norge fører en energipolitikk som hever prisen på kraft og energi generelt i Norge, noe som svekker norsk verdiskapning. Videre bruker Norge milliarder på biodrivstoff og elbiler, hvorfor gjør vi «alt» for... Les mer »