Vesterålen blir nattestengt siste helg i august

vegvesenet

Helga 25. til 27. august kommer du deg ikke til og fra Vesterålen med bil nattestid. Statens vegvesen skal vedlikeholde brua på Osvoll mellom Sortland og Sigerfjord.

Osvoll bru på riksvei 85 blir stengt natt til lørdag 26. august mellom klokka 22.00 og 06.00, og natt til søndag 27. august mellom klokka 23.00 og ca 04.00. Det blir ikke gjennomslipp av biler mens veien er stengt.

Les også:  Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

– Vi skal skifte ut masser under asfalten på Osvoll bru, og må derfor stenge veien helt mens arbeidet pågår. Vi har lagt dette arbeidet til nattestid og helg etter turistsesongen, for at trafikken skal bli minst mulig berørt, sier byggeleder Kristian Riddervold Andreassen i Statens vegvesen.

Osvoll bru er 11 meter lang og bygd i 1963. Over år har det bygd seg opp med stein og jordmasser på brua. Vegvesenet kommer til å fjerne dette masselaget, og erstatte det med ei lett fylling og nytt bærelag under asfalten. Dette kommer til å halvere vekta på den 60 år gamle brua.

Les også:  Trafikksikkerhetsmidler til Salten

Riksvei 85 over Osvoll bru i Sortland kommune har en gjennomsnittlig trafikk på 1700 kjøretøy i døgnet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.