Færre foretak registrert i Bodø kommune i andre kvartal

Tripletex

Tripletex har gått gjennom de ferskeste tallene fra SSB, og sett nærmere på hvordan stigende renter og økte kostnader har påvirket etableringen av nye selskap i andre kvartal.

I årets andre kvartal ble det etablert 120 foretak i Bodø kommune. Dette er 21 foretak færre enn det som ble registrert i samme periode i fjor.

– Vi vet jo at mange bedrifter står i en krevende situasjon, noe også kan legge en demper på etableringslysten. Med energikrise, generell prisvekst og økonomisk uro i Europa er det naturlig at det får følger for antallet nye foretak som etableres. I tillegg har vi så vidt lagt bak oss en pandemi som også kan ha gjort risikoen ved å drive bedrift tydelig for mange, sier Hege Oustad, daglig leder i Tripletex, et av landets mest brukte økonomisystemer.

Les også:  Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

Statistikken er hentet fra Statistisk sentralbyrå, og baserer seg på antall nyetablerte foretak i andre kvartal 2022. Tall fra Konkursregisteret kommer fra Brønnøysundregistrene.

Tripletex har sammenstilt og analysert tallene, og sammenlignet dataene med statistikk om egne kunder. Tripletex leverer regnskapsprogramvare til 75 000 norske foretak, og har i underkant av 20 % markedsandel blant selskap som betaler ut lønn til ansatte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.