ANNONSE: Velg interiør som bygger på stolte skandinaviske tradisjoner

Interiørtrendene skifter selvfølgelig år for år, men samtidig er det noen tradisjoner og design som aldri går av moten. Naturmaterialer og skandinavisk design passer like godt i Bodø som i København, noe som uten tvil er tilfelle også i 2023. Stigende levekostnader har gitt mer fokus på kvalitet og ting som varer, det bør du ha i bakhodet når du handler interiør og design.

Naturmaterialer som en trygg havn

Bruken av naturmaterialer er noe av det som virkelig utmerker skandinavisk design. Det gjelder både møbler og andre interiørelementer – som trefigurer og andre små pynteting som gir den siste prikken over i-en. Disse naturmaterialene, både tre, skinn, stein og lignende, hentes fra den skandinaviske naturen, og gir derfor også et bånd til de råe naturkreftene.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Naturmaterialene er også holdbare, samtidig som bruken av tre bidrar til bærekraft. Det gjelder selvfølgelig både hele konstruksjoner og mindre interiørelementer, og vi vil uten tvil se at treverk brukes på nye områder i fremtiden. Det gjelder da alt fra store bygg i limtre til små pyntegjenstander i tre.

Bruk aksentfarger til å skape unike uttrykk

Det er noen som husker 70-tallets trepaneler med gru, men da er det viktig å huske på at moderne bruk av tre og andre naturmaterialer står for noe helt annet. Det gjelder åpenbart overflatebehandlingen av treverket, mange norske hytter har fått en makeover med beis og et lysere uttrykk. Samtidig er det også mye som kan gjøres med aksentfarger og elementer i sterke farger, som skaper et tydelig skille mot de mer dempede naturlige tonene.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Slik bruk av aksentfarger kan gi et flott uttrykk gjennom små detaljer, for eksempel ved å plassere et fåtall fargerike interiørelementer i et ellers harmonisk og avbalansert rom med naturmaterialer og farger. Slike designgrep vil skape en flott kombinasjon av tradisjoner og innovasjon – noe som bidrar til å gjøre skandinavisk design til noe både tidløst og moderne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Bodoeposten.no