LEDER: Nicholas Wilkinson har rett, millionavtaler til helselederne er kritikkverdig

gunnar andreassen

Lederlønninger har i mange år vært et hett tema for debatt i Norge. Ledere som mislykkes med en bedrift får millioner i etterlønn og gullkantede aksjeopsjoner for å slutte i jobben. Men også i det offentlige har lederlønningene tatt av.

Og med den tidligere lederen ved Harstad sykehus (UNN) sin vanvittige sluttpakke tippet det nok over for folk flest da Fremover kunne avsløre at etterlønnen til 54 år gamle Tor Ingebrigtsen etter å ha gått av som direktør for Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) ville bli på hele 50 millioner kroner.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Ikke 10 millioner. Eller 20. Eller 30. Eller 40. Men 50 MILLIONER KRONER!

Helseforetakene har fått ledere som forsyner seg grovt av det offentliges midler. Dette er penger som burde gått til å behandle syke, trengende mennesker. Folk som lider i norske helsekøer.

Jeg er hjertens enig med Nicholas Wilkinson som er helsepolitisk talsperson for SV, og sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Han reagerer også på millionavtalene til avgåtte helseledere.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Skattepengene våre skal ikke gå til fete lederlønninger i helseforetakene. De skal gå til pleietrengende mennesker og de som pleier dem.

– Forskjellene i Norge øker nå i rekordfart, og vanlige sykepleiere og helsefagarbeidere mister jobben samtidig som toppledere hever millionlønn selv hvis de sparkes, sier Nicholas Wilkinson til NRK Nordland.

Nicholas Wilkinson har rett, millionavtaler til helselederne er kritikkverdig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.