Disse er klare for VM i skiskyting i Tyskland

Norges Skiskytterforbund

Norges tropp til skiskytter-VM i tyske Oberhof er klart. Etter helgens sterke prestasjoner i Ruhpolding er laget som representerer Norge i skiskytter-VM klart.

Landslagssjef Per Arne Botnan ser frem til mesterskapet som går av stabelen 8. – 19. februar i tyske Thüringens vintersportssentrum, Oberhof. 

– At jentene kapret seieren på stafetten i Ruhpolding viser at de også er til å regne med i VM. Det betyr ekstra mye å ta medalje i stafett både for løperne og støtteapparatet rundt. Alle herreløperne er i posisjon til å ta individuelle medaljer, og det er en kamp om å komme på stafettlaget for begge kjønn, sier landslagssjef Per Arne Botnan. 

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Herrenes fysiske trener, Egil Kristiansen, er enig. 

– Spesielt Johannes Thingnes Bø har vært helt suveren i vinter og stort sett lekt seg mot konkurrentene. Jeg tipper han er motivert for å gjøre en god innsats også i VM, og han er en klar gullkandidat i alle renn han stiller opp i. Resultatene taler for seg, sier herretrener Egil Kristiansen. 

Marte Olsbu Røiseland er individuell tittelforsvarer fra OL i både sprint og jaktstart, og kvinnenes trener Sverre Huber Kaas er klar på hans håp for skiskytterstjernen fra Froland.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

– Marte har hatt en litt seig start, men bygger seg opp mot det store målet som er VM. Hun nærmer seg nå med to åttendeplasser i verdenscupen. Vi har stor tro på at OL-dronningen og mesterskapsløperen Marte skal prestere i VM og gleder oss til å se henne i aksjon sammen med de andre jentene, som også har levert veldig sterke resultater, sier Sverre Huber Kaas. 

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Kvinner

Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal IL)

Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)

Karoline Knotten (Vingrom IL)

Ida Lien (Simostranda IL)

Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

(I tillegg vil det bli tatt ut én reserve etter EM og IBU Cup i Obertilliach). 

Menn

Filip Fjeld Andersen (Geilo IL)

Johannes Thingnes Bø (Markane IL)

Tarjei Bø (Markane IL)

Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)

Johannes Dale (Fet Skiklubb)

Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklub)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.