Tilbyr hjelp til Lie Hansen

folkeautomaten

– Espen Lie Hansen er en flott ambassadør for norsk idrett og har håndballfans mange flotte stunder de siste årene. Nå trenger han hjelp, og da stiller vi opp, sier Michel Sterk i spillselskapet Folkeautomaten.

30-åringen har i en årrekke vært fremtredende profil på det norske håndballandslaget. Han har de siste sesongen spilt i franske Nantes, men skal fra neste sesong aksle trøya for moderklubben Drammen.

I går ble det kjent at Lie Hansen trolig har mistet det meste av sine eiendeler etter at en flyttebil brant opp på vei til Norge fra Frankrike.

– Det er utrolig kjedelig at hjemkomsten til Norge skulle begynne slik. Foreløpig kjenner jeg bare saken fra media, men er det slik at Espen står på bar bakke fordi forsikringsselskapet ikke dekker tapet av eiendelene hans, er vi innstilt på bidra økonomisk så han kommer seg på fote igjen, sier Michel Sterk.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Sterk er for tiden på reise i utlandet, men vil umiddelbart ta kontakt med Lie Hansen så fort han er tilbake i Norge.

– Vi elsker alle å være en del av suksessen når flotte idrettsutøvere setter Norge på kartet med internasjonale titler og medaljer. Nå trenger åpenbart en av disse idrettsheltene litt mer hjelp enn bare heiarop, og det gjør inntrykk

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

– Idretten mangler penger
Som et spillselskap med norsk profil og svært mange norske kunder, har Folkeautomaten et oppriktig ønske om å bidra til fellesskapet. Selskapet mottar jevnlig forespørsler fra enkeltpersoner, lag og foreninger som ber om økonomisk støtte fordi pengene ikke strekker til.

– Spillemiddelordningen i Norge er en flott måte å sørge for pengeoverføring til idrett, frivillighet og kultur på, men vi ser hele tiden at dette ikke er nok. Særforbund med gode sportslige resultater sliter med å tilby landets beste utøvere skikkelige økonomiske rammer. Samtidig tegnes det opp et stadig større klasseskille på grasrota mellom barn og unge som har råd til å henge med på idrettsaktiviteter – og de som ikke har det.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Ønsker regulering
I fjor offentliggjorde analyseselskapet Menon Business Economics en rapport som viser at inntektene fra dagens spillemiddelordning i regi av Norsk Tipping vil avta i årene som kommer.

– Medisinen mot dette kan være å regulere overføringene via statsbudsjettet og bevilge flere skattekroner. Eller å innføre en lisensordning for utenlandske spillselskap, slik at noe av vår nettoomsetning kommer flotte, norske formål til gode gjennom beskatning, lisensavgifter, sponsorater og samarbeidsavtaler med forbund, klubber og utøvere, sier Folkeautomatens talsperson Michel Sterk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.