LESERINNLEGG: Asylsvindelen må stoppes!

vidar kleppe

Siden av midten av 1980 tallet har jeg som politiker hevdet at Norge har alt for mange grunnløse asylsøkere som har fått opphold i fedrelandet. Faktum er at mange av dem som har fått opphold i Norge reiser hjem på ferie til det landet de sa de flyktet fra.

Dette er rett og slett svindel med norske asylregler som vi overhode ikke kan godta lengre. Det er en kjent sak at eksempelvis personer fra Somalia og fra Eritrea som har fått asyl i Norge for at de var forfulgt reiser hjem igjen til Somalia og Eritrea på ferie.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Dette er etter min mening et klart brudd på betingelsene for at de fikk asyl at det må medføre at disse personene må frata sin asylbeskyttelse i Norge og sendes hjem igjen til Somalia og Eritrea – for godt.

Og for de av disse grunnløse asylsøkerne som har fått innvilget norsk statsborgerskap må sakene selvsagt gjennomgås på nytt for å se om statsborgerskapet ble gitt på sviktende grunnlag. Jeg og Demokratene vil derfor sette en snarlig stopp for denne asylsvindelen.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

En svindel som for øvrig også UDI tidligere har bekreftet er omfattende. Dette må etter min mening være en viktig jobb for fungerende justisminister Per Sandberg, som nå inntil videre har overtatt ansvaret i justisdepartementet. Per, nok er nok, her må det ryddes opp!

Vidar Kleppe

Politisk nestleder for Demokratene i Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.