– Takk for en strålende strandryddeuke!

strandryddig

Under Strandryddeuka 2021 har frivillige over hele landet igjen stilt opp for havet og naturen. For femte året på rad har Hold Norge Rent invitert hele landet til å bli med på en hel uke med frivillig opprydding. 

Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon og engasjerer et stort antall mennesker. 

– Vi er imponert over den norske dugnadsånden. Familier, vennegjenger, barnehager, skoler, kommuner, idretten, miljøorganisasjoner, næringslivet, avfallsbransjen og ryddemiljøet har alle stått på og ryddet på land og i vann, sier prosjektleder Heidi Gromstad.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Frivillige har mobilisert og vært ute og ryddet i alle fylker både under vann, langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer.

Armeringsfiber, tau/taubiter/bøtekapp, platspellets, EPS (isopor) og sigarettsneiper topper listen over funn i tillegg til uidentifiserbare plastbiter.

– Andre vanlige funn er korker og lokk, snusposer og matemballasje, forteller Gromstad.

Strandryddeuka er Norges viktigste miljødugnad, og denne dugnaden hadde ikke vært mulig uten alle som bidrar over hele landet.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

– Vi takker alle frivillige, organisasjoner, bedrifter, kommuner og avfallsselskap som har bidratt, og vi takker spesielt alle som bruker Rydde for å registrere ryddeaksjoner og funn fra aksjonene, sier Gromstad.

Hold Norge Rent takker også medlemmer, sponsorer og samarbeidspartnerne Tur med mening, Norsk Friluftsliv. En stor takk rettes også til Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond som gjør det hele mulig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.