Nordea lanserer grønne termininnskudd for bedrifter

nordea

Nordea lanserer nå et nytt grønt innskuddsprodukt. Bedrifter i Norge vil nå få mulighet til å gjøre innskudd i Nordea som øremerkes til grønne prosjekter.

– Det er stor interesse for å kanalisere kapital inn i bærekraftige prosjekter. Nå vil vi gi bedrifter mulighet for grønne termininnskudd, hvor disse midlene igjen så lånes ut til grønne prosjekter, sier leder for storkundeområdet i Nordea Norge, Morten Ristvedt.

Nordea vil nå kunne tilby grønne termininnskudd for bedrifter i Norge.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Når vi som bank tilrettelegger for at bedriftskunders overskuddslikviditet blir plassert på en måte som støtter bærekraftsmål er det en vinn-vinn-situasjon på alle måter. Nordea er allerede ledende innen grønn og bærekraftig finansiering, og jeg er stolt over at vi nå også kan tilby cash management-produkter som fremmer dette arbeidet, sier Anne Schult Ulriksen, leder for ESG i Large Corporates & Institutions i Nordea.

Grønn termininnskudd vil fungere som et fastrenteinnskudd, og være aktuelt for innskudd mellom 5 og 200 millioner kroner, med en satt bindingstid på mellom 95 dager og 6 måneder. 

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Pengene fra grønne termininnskudd brukes til å finansiere klimavennlige prosjekter som  eksempelvis støtter fornybar energi som sol- og vindkraft, bærekraftig skogbruk, bærekraftige bygg og mer.

– Dette vil gi kundene mulighet til å få en stabil og forutsigbar avkastning der renten som tilbys er høyere enn ved vanlig termininnskudd. De endelige betingelsene avtales individuelt i hvert enkelt tilfelle, sier Ristvedt.

Ved endt løpetid vil kunden motta en rapport på hvordan innskuddsmidlene har blitt lånt ut, med dokumentasjon på bærekraftsdelen i prosjektene hvor midlene er benyttet.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Grønne termininnskudd for bedrifter vil først lanseres i Norge som et pilotprosjekt, med ambisjon om å introdusere samme produkt også i de øvrige nordiske landene på et senere tidspunkt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.