Tinder-svindler lurte tre bodødamer – snart fri mann

iphone bank

Seks kvinner fra Bodø og Oslo ble rundlurt av en dansk sjarmør som sjekket damer via appen Tinder. Senere skal han ha svindlet damene økonomisk, en av kvinnene skal ha blitt svindlet for 600.000 kroner med hele 16 forbrukslån.

Det er Dagbladet som melder om at den danske svindleren snart er ute på gaten igjen. Men dansk politi har liten tro på at mannen skal stoppe bedragene.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Det er en kalkulert risiko fra deres side at de sitter i fengsel en periode. Så er det ut igjen til et spennende liv i sus og dus. Slik lever de et helt liv, sier politikommissær Johannes Skree-Lassen ved avdelingen for økonomisk kriminalitet hos politiet i København til dansk TV2.

Mannens aktivitet skal i følge politiet gå helt tilbake til 2000 og det skal være en rekke saker med kuste kvinnehjerter og økonomisk svindel.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Ifølge politiførstebetjent Per Gladmann Sørheim ved Lørenskog lensmannskontor som etterforsket de tre bedrageri-sakene mot kvinner i Oslo-området, har den 39-årige dansken vært meget aktiv.

– Jeg har ikke vært borti den type saker der sjekkeintensitet og forelskelse har vært så sentrale elementer. Slik bedragerivirksomhet skjer ikke over natta. Gjerningsmannen har testet ut metodene bit for bit, og oppdager at belønningen ligger nærmere jo mer de trenger. De finner en nisje som fenger, og for noen forsterker det adferden med bedragerier, sier Gladmann Sørensen til Dagbladet.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Ifølge Avisa Nordland skal mannen som opererte i Bodø i 2014 snart slippes ut av fengsel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.