Terrorfrykt påvirker nordmenns reisevalg

protest opprør

Politisk uro, kriminalitet og terror gjør flere reisemål uaktuelle for folk, viser undersøkelse. Men ikke populære storbyer i Europa og USA.

Den politiske situasjonen er det forholdet som i størst grad påvirker nordmenn flest når de vurderer reisemål for de neste 12 månedene. Terror, kriminalitet og vold og negative nyheter om det aktuelle stedet følger tett etter.

Det går frem årets reiseundersøkelse gjort av Kantar TNS på oppdrag for Europeiske Reiseforsikring. I undersøkelsen er 1001 mennesker mellom mellom 16 og 67 år som har vært på feriereise i løpet av det siste året intervjuet.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

66 prosent sier at den politiske situasjonen i landet eller området påvirker deres reisevalg, mens 63 prosent svarer terrorhendelser. 62 prosent oppgir at kriminalitet og vold spiller inn når de velger bort reisemål.

– Terror er imidlertid ingen hindring for storbyhelger, virker det som. Selv om frykt for terror åpenbart skremmer mange fra å dra enkelte steder rundt om i verden, ser vi likevel at terrorhendelser i europeiske og amerikanske byer ikke holder oss tilbake, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If, som Europeiske Reiseforsikring er en del av.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Nesten åtte av ti utenlandsreisende (78 prosent) er ganske uenige i at tidligere terrorhendelser påvirker reiser til ulike storbyer i Vesten, som London, Paris, Brüssel, New York og Boston.

– Det er de under 45 år som i størst grad har «tatt hverdagen tilbake», mens de som er eldre er mer skeptiske til å dra til storbyer i Vesten hvor det har vært terrorhendelser, sier Clementz.

– Selv med terrorhendelser i populære storbyer som Berlin, Stockholm og London, tror jeg at mange nordmenn tenker at de kjenner byene godt og at de er i stand til å gjøre sine egne risikovurderinger. Når det gjelder mer fjerntliggende og eksotiske mål, vet vi av erfaring at nordmenn flest er flinke til å gjøre grundig research og forarbeid før de legger ut på tur. Å sette seg inn i den politiske situasjon i landet du drar til, og muligheten for å bli rammet av kriminalitet og terror, er alltid lurt, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.