Foto: Oslo Museum.

Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i «Sult»

Forlaget Legatum Publishing planlegger å gi ut en lydbokversjon av Knut Hamsuns «Sult» ved hjelp av kunstig intelligens (KI) som etterligner forfatterens stemme, skriver Klassekampen. Eksperter stiller spørsmål ved lovligheten av prosjektet,... Les mer »
nato

Forsvarssjefen vil ha Bodø som nytt Nato-hovedkvarter

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker at en ny Nato-kommando i Nord-Europa skal plasseres i Bodø i Nordland, opplyser NRK. Forsvarssjefen forteller til Klassekampen at de nordiske forsvarssjefene står bak et felles innspill om å få... Les mer »
Foto: Senterpartiet

Frp ønsker klart svar fra statsråden: – Er statsforvalteren en bremsekloss?

Kommunalpolitisk talsmann i Frp, Helge André Njåstad, sendte nylig følgende skriftlige spørsmål til kommunal- og distriktsministeren: «Synes statsråden at statsforvaltaren er en bremslekloss?» Begrunnelsen for spørsmålet er at Kommunal- og distriktsminister Bjørn... Les mer »
klassekampen

LESERINNLEGG: Mimir sitt forhold til arbeid og skattepenger

Nylig hadde Klassekampens en snodig artikkel på trykk «Blå myte» forfattet av Mimir fra Rødt og Klassekampens styre. Omtrent en hel side med ord uten særlig mening eller rød tråd der han... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Klimapopulisten Barth Eide og Parisavtalen

Klassekampen hadde fredag 4. juni en nyhetsartikkel som i praksis bare var et profileringsintervju for Ap’s Espen Barth Eide. Artikkelens budskap var å fremme Parisavtalen og det var direkte uklart om det... Les mer »
stormen bibliotek

Kunstnere frustrerte over manglende fremgang for Bodø2024

I 2019 ble Bodø valgt til Europeisk kulturhovedstad for 2024. Prosjektet har en kostnadsramme på 300 millioner kroner, men er fremgangen er manglende, ifølge Kulturplot. Noen av kunstnerne som er oppført med... Les mer »
ball

Herrelandslaget i fotball mer populært

En omdømmeundersøkelse gjennomført av Sponsor Insight viser at det norske A-landslaget i fotball har fått et omdømmeløft. Sponsor Insight har i flere år drevet med såkalte popularitetsbarometre for idrettsfolk- og lag. Netto... Les mer »
rakettutskytning

Vil satse 1,3 milliarder på å skyte opp satellitter fra Andøya

Andøya Space Center vil satse på å bli et europeisk senter for oppskyting av satellitter og blir mer enn dobbelt så stort som i dag, opplyser nettavisen Resett.no. Selskapet vil investere 1,3... Les mer »
israel

DEBATT: Quislings barn og omskjæring

Under tittelen Quislings barn har Dr. Michael Rachel Suissa et langt innlegg i Bodøposten 19.10, der han angriper meg for min artikkel Ei tragikomisk pakt på Resett 14.10. Jeg vil gjerne få... Les mer »