DEBATT: Quislings barn og omskjæring

israel

Under tittelen Quislings barn har Dr. Michael Rachel Suissa et langt innlegg i Bodøposten 19.10, der han angriper meg for min artikkel Ei tragikomisk pakt på Resett 14.10. Jeg vil gjerne få gi nedenstående tilsvar:

Lederen for Senter mot antisemittisme, dr. Suissa, angriper meg i Bodøposten 19.10 for min artikkel om jødenes omskjæringspakt med Abraham. Han ser artikkelen som eksempel på ytringer som er «legitimerende agitasjon for antisemittiske holdninger».

Les også:  LESERINNLEGG: Nordland SV krever en ny Nord-Norgeplan

Det er sterke ord, forsterket av andre uttrykk i innlegget, så som «ytterliggående nazister», «jødehat» og «jødeutryddelsen». I artikkelen min prøver jeg å sette den underlige pakten mellom Gud og Abraham i humoristisk lys, men dette blir nok for sterkt, ikke bare for dr. Suissa, men kanskje også for Klassekampen, der redaktør Braanen i en leder i april argumenterte mot et forslag om omskjæringsforbud.

Fra et organ som kaller seg Fri Tanke har jeg heller ikke fått svar, derfor er jeg takknemlig for at jeg fikk lov til å tenke høyt på det dr. Suissa kaller «tvilsomme websider».

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Det er ikke «jødedom» som er mitt anliggende, jeg vet ikke hva det er, men hvis dr. Suissa mener det er noe som står og faller med retten til å skalpere smågutters penis, kan jeg ikke annet enn undres. Og det er det jeg gjør i artikkelen, der jeg også uttrykker meg krasst om et kristent rituale; nattverden, noe som vel viser at jeg ikke er ute jødene, jeg ønsker å se religiøse ritualer i lys av myte og folklore.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Oddvin Alfarnes
Resett

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.