Ny undersøkelse: Så ofte kysser vi i parforholdet!

dating

Kyssing er viktig i et parforhold. Men hvor flinke er nordmenn til å kysse partneren sin, og hvor ofte gjør vi det? Nå har Kondomeriet svaret.

I en ny landsdekkende og representativ undersøkelse, gjennomført av YouGov, avslører Kondomeriet hvor ofte vi kysser hverandre i et parforhold. Og resultatene er lovende, ifølge sexolog i Kondomeriet, Ingrid Bakker.

Undersøkelsen viser at 58 % kysser sin partner daglig eller flere ganger om dagen. Den største andelen kysser sin partner flere ganger per dag. 

– Det er veldig positivt at flertallet kysser sin partner opptil flere ganger daglig, og det er det ingen grunn til å slutte med, sier sexologen. 

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

I tidligere studier er det blant annet gjort funn som tyder på at par som kysser mye er mer tilfredse i sitt forhold enn par som kysser lite, forklarer hun. 

Hvor ofte kysser vi? 

  • 58 % kysser sin partner daglig eller flere ganger per dag 
  • 21 % kysser sin partner ukentlig eller flere ganger i uken 
  • 4 % kysser sin partner hver 14. dag eller én gang per måned 
  • 8 % kysser partneren sjeldnere 
  • 1 % kysser aldri partneren sin

Slutter vi å kysse når vi blir eldre? Om du er glad i å kysse, og er bekymret for at du og partneren din skal slutte med det etter hvert som dere blir eldre, behøver du ikke å være for engstelig, ifølge resultatene fra Kondomeriets undersøkelse. Undersøkelsen viser en liten nedadgående kurve etter hvert som man blir eldre, men det er ikke snakk om voldsomme forskjeller, ifølge Bakker. – Den gode nyheten er at alt tyder på at mange fortsetter å kysse sin partner flere ganger daglig selv oppover i 60-årene, sier sexologen og legger til: – Så dere kan ha mange gode kyss i vente!

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Ifølge sexologen er det flere gode grunner til at man bør følge de kjente rådene til Britney Spears og kysse sin kjære “one more time”. 

– Ikke bare kan et godt kyss gjøre oss tent og opphisset i seksuelle settinger, men det kan også gjøre at vi føler oss nærmere partneren vår på et dypere nivå. 

Når vi kysser, utløses nemlig kroppens egne lykke- og kjærlighetshormoner, som er viktige for å knytte kjærlige bånd mellom mennesker, forklarer hun. 

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

– Så kyss mye. Ofte. Og så lenge dere bare orker og vil!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.