Ny undersøkelse: Så ofte kysser vi i parforholdet!

dating

Kyssing er viktig i et parforhold. Men hvor flinke er nordmenn til å kysse partneren sin, og hvor ofte gjør vi det? Nå har Kondomeriet svaret.

I en ny landsdekkende og representativ undersøkelse, gjennomført av YouGov, avslører Kondomeriet hvor ofte vi kysser hverandre i et parforhold. Og resultatene er lovende, ifølge sexolog i Kondomeriet, Ingrid Bakker.

Undersøkelsen viser at 58 % kysser sin partner daglig eller flere ganger om dagen. Den største andelen kysser sin partner flere ganger per dag. 

– Det er veldig positivt at flertallet kysser sin partner opptil flere ganger daglig, og det er det ingen grunn til å slutte med, sier sexologen. 

Les også:  Dette er mattrendene i 2023

I tidligere studier er det blant annet gjort funn som tyder på at par som kysser mye er mer tilfredse i sitt forhold enn par som kysser lite, forklarer hun. 

Hvor ofte kysser vi? 

  • 58 % kysser sin partner daglig eller flere ganger per dag 
  • 21 % kysser sin partner ukentlig eller flere ganger i uken 
  • 4 % kysser sin partner hver 14. dag eller én gang per måned 
  • 8 % kysser partneren sjeldnere 
  • 1 % kysser aldri partneren sin

Slutter vi å kysse når vi blir eldre? Om du er glad i å kysse, og er bekymret for at du og partneren din skal slutte med det etter hvert som dere blir eldre, behøver du ikke å være for engstelig, ifølge resultatene fra Kondomeriets undersøkelse. Undersøkelsen viser en liten nedadgående kurve etter hvert som man blir eldre, men det er ikke snakk om voldsomme forskjeller, ifølge Bakker. – Den gode nyheten er at alt tyder på at mange fortsetter å kysse sin partner flere ganger daglig selv oppover i 60-årene, sier sexologen og legger til: – Så dere kan ha mange gode kyss i vente!

Les også:  Økning i antall mobbe-henvendelse

Ifølge sexologen er det flere gode grunner til at man bør følge de kjente rådene til Britney Spears og kysse sin kjære “one more time”. 

– Ikke bare kan et godt kyss gjøre oss tent og opphisset i seksuelle settinger, men det kan også gjøre at vi føler oss nærmere partneren vår på et dypere nivå. 

Når vi kysser, utløses nemlig kroppens egne lykke- og kjærlighetshormoner, som er viktige for å knytte kjærlige bånd mellom mennesker, forklarer hun. 

Les også:  Singel i 2023: Disse trendene bør du få med deg!

– Så kyss mye. Ofte. Og så lenge dere bare orker og vil!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.