Silje Nergaard mottar Kulturrådets Kunstnerstipend

sony

I 2020 feirer Silje Nergaard 30-årsjubileum for sin artistkarriere, og nå mottar hun 10-årig Kunstnerstipend fra Kulturrådet og inviterer hjem i stua!

– I går kveld da jeg satt i det lille huset i hagen min og komponerte, fikk jeg telefon med beskjed om at Kulturrådet gir meg 10-årig Kunstnerstipend som Populærkomponist!» forteller Silje Nergaard.

Og på det klassiske spørsmålet om hva hun føler nå svarer hun:

– Jeg er så overrasket, rørt og stolt! For en ære å få denne tilliten fra staten. Noen får medaljer, jeg fikk ti år med fast lønn! Jeg er sååå glad. Mitt 30-års jubileum kunne ikke fått en bedre påskjønnelse. Og i denne underlige tiden… Tusen, tusen takk.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Denne underlige tiden hvor pandemien ikke bare rammer oss som nasjon og individ fysisk, men også praktisk og økonomisk, er musikere blant dem som virkelig får livene sine snudd på hodet, og hvor enkelte får hele livsgrunnlaget avlyst eller utsatt på ubestemt tid.

Siljes Living Room Sessions
Som flere andre artister i denne situasjonen ønsker Silje å gi sitt publikum en musikkopplevelse. For som hun selv sier – musikk er medisin og har vel kanskje aldri vært så viktig som nå. Dermed inviterer hun like gjerne sitt publikum fra hele verden inn i sin egen stue på Ekeberg i Oslo, til konsertserien «Siljes Living Room Sessions». 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Sammen med fantastiske musikere hun har spilt med igjennom de siste 30 årene skal hun gjøre låter fra sin omfattende musikkatalog, med kjente hits som blant andre «Tell Me Where You’re Going», «En og En» og «Be Still My Heart». Publikum vil også få høre musikk fra Siljes nyutgitte album «Japanese Blue», skapt i samarbeid med den dyktige jazzpianisten Espen Berg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.