LESERINNLEGG: Klimapopulisten Barth Eide og Parisavtalen

pc

Klassekampen hadde fredag 4. juni en nyhetsartikkel som i praksis bare var et profileringsintervju for Ap’s Espen Barth Eide. Artikkelens budskap var å fremme Parisavtalen og det var direkte uklart om det var Klassekampen selv som ville reklamere for Parisavtalen og anti-CO2 politikk eller om det bare var temaet i gratisreklamen for Ap?

Av Reinert Skadsem, medlem Demokratene Oslo

Men hva er Parisavtalen? Den skal ved reduksjon av menneskeskapte CO2 utslipp begrense en teoretisk oppvarming forårsaket av økt CO2 konsentrasjon i atmosfæren til 1,5°C. Det vil si at man teoretisk skal sørge for at man ikke øker konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren fra ca. 0,41 promille til et sted mellom 0,41 promille og 0,45 promille der de menneskelige utslipp utgjør ca. 5% av totale årlige utslipp.

Les også:  Ny forskning: Fiskeavskjær kan bedre mental helse

En problemstilling som jeg tidligere har spurt blant MDG om som jeg ikke har fått svar på (offisiell politikk til MDG er å ikke debattere med folk de er uenige i) men som kanskje Espen Barth Eide eller Klassekampen selv kan gi meg to enkle svar på angående Parisavtalen som de sverger til er følgende:

Når Parisavtalen ble vedtatt, bidro India og Kina alene for ca. 35% av alle lands utslipp. Samtidig som Kina vil nå sin topp i 2030 med ca. 80% økning til da. Noe som fortsatt gjelder. Og alle land som deltar i Parisavtalen setter opp sine egne mål uten forpliktelser med konsekvenser.

Les også:  Norge har inngått fiskeriavtale med EU for 2023

Hvordan er da Parisavtalen en avtale for reduserte menneskeskapte CO2 utslipp? Hvor mye konsentrasjon av CO2 i atmosfæren kan det maks være for å opprettholde maks 1,5°C global oppvarming? 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.