SV redder Bodøs kollektivsatsing

sv

SV får i revidert nasjonalbudsjett reversert regjeringens foreslåtte kollektiv-kutt i Bodø. 

– Vi er utrolig glade for at SV har klart å stanse regjeringens foreslåtte kutt i kollektivordningen til Bodø. Dette er en avgjørende ordning for å styrke satsingen på kollektivtransport, sykkel og gange i mindre byområder, og en viktig ordning for bedre framkommelighet og byutvikling i Bodø, sier gruppeleder for SV i Bodø bystyre, Synnøve Pettersen (bildet).

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– I en tid med overhengene klimakrise må vi styrke, ikke svekke, kollektivtransport, sykkel og gange. Derfor er vi veldig fornøyde med at SV kan være en garantist for dette, sier leder i Nordland SV, Åshild Pettersen.

– Å sikre et godt og grønt kollektivtilbud i Bodø er en veldig viktig sak for SV, og jeg vil stå på videre i Stortinget for dette, sier samferdselspolitisk talsperson og stortingsrepresentant fra Nordland, Mona Fagerås.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Avtaleteksten lyder: 

Stortinget ber regjeringen i statsbudsjettet for 2023 videreføre tilskuddsordningen til mindre byer uten byvekstavtaler slik ordningen er beskrevet i Nasjonal transportplan. 

Her er et utdrag fra beskrivelsen av ordningen i Nasjonal transportplan: 

“Det etableres en ny, fireårig tilskuddsordning for klima- og miljøvennlig byutvikling og god framkommelighet i Bodø, Ålesund, Haugesund, Arendal/Grimstad og Vestfoldbyen innenfor en ramme på om lag 600 mill. Kroner». 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.