Nå kan du søke om elgjakt

elg vinter

Over 1 000 jaktlag i hele landet er med i den årvisse kampen om elgjakt hos Statskog. Tilbudene hos Norges største tilbyder av jakt og fiske er nå åpnet for søkere.

Om høstens elgjakt hos Statskog rammes av myndighetenes smittevernregler, får jegerne pengene tilbake.

– Alle jegere kan søke på Statskogs tilbud, og vi merker at det er populært, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

Selv om det er flere måneder til aktiviteten starter, kan også høstjakta bli direkte berørt av myndighetenes tiltak og retningslinjer for begrensning av Korona-smitte.

– Dersom reiserestriksjoner eller forbud mot forsamlinger umuliggjør jakta, vil jaktlaget få refundert det de måtte ha betalt oss. Vi tar selvfølgelig heller ikke noe gebyr i slike tilfeller, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

Statskogs tilbud på storviltjakt legges ut på portalen inatur.no. Jegerne søker via en lenke på selve tilbudet. Søknader må leveres inn i løpet av april. Hvem som får tildelt jaktmulighetene avgjøres ved vilkårlig trekning tidlig i mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.