Styrker satsningen mot cyberkriminalitet

cisco

Politihøgskolens videreutdanninger innen cybercrime skal nå ta i bruk opplæringsmoduler fra Cisco, verdens største internett- og IT-sikkerhetsleverandør.

Samarbeidet gir studenter og lærere tilgang på undervisningsressurser som er oppdatert på den nyeste teknologiske utviklingen og IT-sikkerhet.

– Vi planlegger å bruke dette i våre videreutdanninger innen digital etterforskning. Kriminalitetsutviklingen innen cyberdomenet er som kjent drastisk, og vi som lærer opp politiet i dette, må ligge foran. Undervisningsopplegget fra Cisco er et supplement som vil gi god ekstraverdi for studentene, sier John Ståle Stamnes, seksjonssjef for etterforskning ved etter- og videreutdanning på Politihøgskolen.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

Samarbeidsavtalen ble i går signert under et besøk av Cisco’s globale toppsjef Chuck Robbins på Politihøgskolen.

– Vi er veldig glade for samarbeidet med norsk politi. Evnen til å bekjempe cyberkriminalitet handler om at alle skal føle oss trygge og om å redusere samfunnets sårbarhet. Vårt engasjement handler først og fremst om å levere noe tilbake til samfunnet, men lykkes vi med å redusere cyberkriminaliteten vil digitaliseringen gå raskere, sier administrerende direktør for Cisco Norge, Trine Strømsnes. 

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Justisminister Jøran Kallmyr og assisterende politidirektør Håkon Skulstad var også til stede under signeringen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.