Hyundai henter NASA-topp for å gå inn i urban luftfart

biler speed

Hyundai Motor Group går for første gang inn i luftfart når selskapet nå etablerer en helt egen divisjon for urban luftmobilitet. Denne typen mobilitet er ventet å vesentlig avlaste langsiktige trafikkproblemer som følge av ekstrem urbanisering. 

Hyundai Motor Group melder i dag at selskapet har utnevnt Dr. Jaiwon Shin til direktør og leder av selskapets helt nye divisjon for urban luftmobilitet (Urban Air Mobility Division).

Dr. Shin er en internasjonalt anerkjent luftfartsingeniør, og vil lede selskapet inn i en ny æra av smarte mobilitetsprodukter innenfor luftfartsindustrien. 

– Etter å ha jobbet med banebrytende luftfartsforskning og utvikling i NASA i 30 år, er jeg nå svært spent og ydmyk over muligheten til å forme strategien for urban luftmobilitet i Hyundai Motor Group, sier Dr. Shin i en kommentar. 

– Det nye teamet hos Hyundai vil utvikle kjerneteknologier som vil gjøre selskapet til en drivkraft innen urban luftmobilitet. Dette er en sektor som er ventet å vokse til et marked på 1,5 billioner dollar (USD 1,5 trillion) i løpet av de neste 20 årene.

Urban luftmobilitet er ventet å få kritisk viktighet for den integrerte mobilitetssituasjonen som følge av stadig tiltakende trafikk i verdens største megabyer. Gjennom den nye divisjonen vil Hyundai Motor Group tilby innovative og smarte mobilitetsløsninger som tidligere aldri har hverken eksistert eller vært tenkt på.

Dr. Shin kommer fra stillingen som leder for Aeronautics Research Mission Directorate i NASA, hvor han de siste elleve årene har formet byråets strategi for forskning og utvikling av luftfartsteknologi. Hans ekspertise innen revolusjonerende teknologi for flyskrog, drivlinjer, flysikkerhet og styresystemer for lufttrafikk vil gjøre Hyundai Motor Group i stand til å ta en ledende rolle i den nye industrien. Den nye divisjonen vil utvikle teknologi og innovative løsninger for sikker og effektiv luftbåren mobilitet.

Dr. Shin er en internasjonalt anerkjent leder innen luftfartsvitenskap, og han har to ganger blitt tildelt Presidential Rank Award (2008 og 2016). Dette er en den høyeste utnevnelsen som kan gis til offentlige tjenestemenn i USA. 

I tillegg til arbeidet i NASA har han sittet i Det hvite hus’ National Science and Technology Council’s underkomité for luftfartsvitenskap og teknologi. Han har også vært medformann i USAF (det amerikanske luftvåpenet) og NASAs felles forskningskomité 

Dr. Shin har doktorgrad i maskinteknikk fra Virginia Polytechnic Institute and State University. Han har i tillegg en bachelorgrad i maskinteknikk fra Yonsei-universitetet i Korea, og en mastergrad i samme fagfelt fra California State University. 

Han er også alumnus fra Senior Executive Fellowship-programmet ved Kennedy School of Government på Harvard, så vel som Fellow i American Institute of Aeronautics and Astronautics og Royal Aeronautical Society i Storbritannia.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.