Ny avtale med Toppdommerforeningen

Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har signert en ny avtale med Toppdommerforeningen.

Avtalen omfatter dommere og assistentdommere i Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen, og innebærer blant annet at dommerne som har en profesjonaliseringsavtale (frikjøp av arbeidstid) – på nåværende tidspunkt alle dommere i Eliteserien og Toppserien samt FIFA assistentdommere – tilbys en ettårig arbeidsavtale med NFF. De resterende dommerne fortsetter med oppdragsavtale.

– Dette er en milepæl. Avtalen gir oss større sikkerhet og forutsigbarhet på lik linje med arbeidstakere i samme arbeidssituasjon. Dette har vært en ryddig prosess for alle parter, og vi er fornøyde med resultatet, sier styreleder i Toppdommerforeningen Kai Erik Steen. 

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Den nye arbeidsavtalen gir også en garanti for utbetaling av minstelønn, samt at utfordringene med feriepenger og fremtidige pensjonsforpliktelser er løst.

Avtalen er fireårig, og løper til 31.12.2022. For 2019 gis det 2,5 prosent påslag på honorarer, og videre vil honorarene reguleres årlig basert på et snitt av lønnsreguleringer i Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball.

– Vi er godt fornøyd med at krevende forhandlinger nå er sluttført. Avtalen gir dommerne en større grad av forutsigbarhet og trygghet, noe som igjen bør legge forholdene godt til rette for en videre utvikling, sier Nils Fisketjønn, direktør konkurranse i NFF.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.