Glimt anmelder supporter for rasisme

glimt

I etterkant av eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm på Aspmyra på søndag har hjemmelaget fått informasjon om at det har vært en hendelse der en av bortelagets supportere har kommet med rasistiske ytringer mot en av Bodø/Glimts spillere, samt tilrop som av spiller ble oppfattet som drapstrusler.

Supporteren, som også prøvde å ta seg inn på banen, ble brakt ut av vakter og politi i den første omgangen av kampen. Det var i forbindelse med en corner at hendelsen fant sted.

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

I pausen ble Glimts fungerende sikkerhetssjef, politi og delegat kalt inn til et møte for å få klarhet i omfanget av hendelsen. Møtet ble fulgt opp etter kamp, hvor omfanget og innholdet av tilropene også ble kjent.

Bodø/Glimt velger å politianmelde hendelsen etter samtaler med politiet mandag.  Bodø/Glimts daglige leder, Frode Thomassen har også vært i kontakt med daglig leder Robert Lauritsen i Lillestrøm for å informere om forholdene.  

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

– Det er en trist sak for norsk fotball. Vi må nok en gang understreke at rasisme ikke hører hjemme på våre arenaer, og vi vil jobbe aktivt sammen i kampen mot rasisme, diskriminering og vold, sier Thomassen.

Bodø/Glimt vil oversende rapporter og videomateriell til Lillestrøm, slik at de har nødvendig grunnlag, for videre oppfølging i eget supportermiljø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.