SpareBank 1 blir hovedpartner for eSerien

sparebank 1

E-sport har hatt en enorm vekst både internasjonalt og i Norge de siste årene. Den 9. april sparkes en ny norsk storsatsing i gang, eSerien, Norges e-sportliga i FIFA. SpareBank 1 er med som hovedpartner.

Til første sesong stiller 18 lag fra den «ekte» Eliteserien og OBOS-ligaen med egne dedikerte e-sportlag. Nå er det altså klart at SpareBank 1 går inn med nasjonale muskler i ligaen som er organisert av Norsk Toppfotball og Good Game AS. Med på laget har man også Discovery som mediepartner, som vil vise kampene fra eSerien på Dplay og Eurosport for et stort publikum.

Les også:  Spill innendørs på sommerens regnværsdager!

SpareBank 1-bankene har en lang tradisjon for å heie på gode initiativ, og er en viktig støttespiller for idrettslag, kunst- og kulturtilbud, foreninger og lokallag rundt om i hele landet. Tall fra «Barn og medier-undersøkelsen 2018» viser at 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9-18 år spiller spill på PC, Playstation, mobil eller nettbrett. Det har blitt en av de største hverdagsaktivitetene til barn og unge. Satsingen på e-sport kan derfor sies å være et naturlig steg videre for spillere.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

-Engasjementet og lidenskapen som vokser frem innen e-sport engasjerer en gruppe som hittil ikke har vært så synlige. Her kan SpareBank 1 heie frem en helt ny generasjon talenter på et nytt felt. Vi synes det er stas, i tillegg til andre sponsorater, å kunne være på lag med de som nå sørger for at norske e-sportutøvere får en felles profesjonell arena, sier Roald Stene på vegne av SpareBank 1.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.