Støtter havvind-satsing på Nesna

energi strøm

–  I Nordland må vi bruke det grønne skifte som en vekststrategi. Det vil ikke være mulig uten at vi har lokomotiv som Westcon Helgeland som tørr å gå foran og satse, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Fylkesrådet bevilger nå 200 000 kroner til Westcon Helgeland for dokumentasjon og kvalitetssikring av industrianlegget på Langsetvågen. Målet for bedriften er å etablere en byggeplass for fundamenter i betong for flytende vindturbiner sammen med montasje av stålhals og rotorblad.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Mens de ferdig monterte flytende vindturbinene befinner seg ved kai, skal andre leverandører gis adgang til disse for sine leveranser. Dette er et utviklingsarbeid fylkesrådet ønsker å støtte.

–  Vi er i et energiskifte der havvind er helt avgjørende. Vi ser en rekke land bygge ut store havvindressurser. Omkring 70 prosent av verdiskapningen i havvind skjer i prosjektutvikling, støttekomponenter og hjelpesystemer, installasjon og ferdigstillelse, og drift og vedlikehold. Dette er områder der Norge kan spille en rolle. I andre deler av verdikjeden, vil det være vanskelig for Norge å ta en rolle frem mot 2030, sier fylkesråden.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

 – Vi har derfor over tid hatt en nært samarbeid med kommunen og partnerskapet ledet av Westcon Helgeland i satsingen på produksjon av betongbaserte understell og sammenstilling av ferdige vindturbiner på Langsetvågen i Nesna.  Med den bevilgningen vi nå gjør ønsker vi å bidra til å løse ut finansiering fra andre sentrale aktører. Det er viktig for fylkeskommunen å bidra til like konkurransevilkår for aktører i Nordland inn mot den nasjonale satsingen, avslutter Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.