Stor påskeaksjon ved sju Nordland-stasjoner

pressenytt

Denne uken står NAF og Circle K klare i Bodø, Narvik, Mo i Rana, Leknes og Korgen for å gjøre påskeutfarten tryggere. Visste du forresten at en løs hund i baksetet kan treffe deg i bakhodet med kraften til en liten elefant?

– Vårt aller fremste råd er å slappe av og unngå å ta sjanser i trafikken. Mange stresser med å komme seg til hytta, og da synker dømmekraften. Det er rett og slett ikke verdt det, sier Marianne Melheim Madsen, rådgiver for trafikksikkerhet i NAF.

I Nordland står frivillige fra fire lokale NAF-lag klare ved sju Circle K-stasjoner denne uken. De skal gi gode råd om kjøreforhold, trafikksikkerhet og ikke minst pakking og sikring av påskebilen.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Her er aksjonstidene:

Circle K Leknes – Fredag 12-17

Circle K Fagernes i Narvik – Fredag 12-17

Circle K Korgen – Fredag 13-17

Circle K Mo i Rana – Fredag 13-17

Circle K Grubhei (Mo i Rana) – Fredag 13-17

Circle K Olav V’s gate (Bodø) – Tidspunkt ikke bestemt

Circle K Hunstad (Bodø) – Tidspunkt ikke bestemt

Påskeaksjonen til NAF og Circle K Norge er svært populær både blant store og små kunder, ifølge partneransvarlig Kjetil Svenheim i Circle K. Foruten gode tips og råd, blir det både konkurranse og giveaways. Noen stasjoner gir også bort gratis is til barna.

Les også:  Designtalenter fra Bodø og Fauske står bak Arctic Race-trofé

– Det er 15 år siden vi startet med påskeaksjon sammen med NAF, og dersom vi sammen klarer å avverge bare én alvorlig ulykke, er det verdt det. Vi ser at mange senker skuldrene når de kommer i prat med NAFs kunnskapsrike og lokalkjente eksperter, sier Svenheim.

Mange av oss kan fremdeles bli flinkere til å pakke bilen før påskeutfarten, mener Marianne Melheim Madsen.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

– Ved bråstopp eller kollisjon i 50 kilometer i timen, vil en iPad komme susende fra baksetet med en tyngde tilsvarende 12 kilo. Dersom familiehunden er usikret, kan du bli truffet av en kraft som tilsvarer en liten elefant. Derfor er det utrolig viktig at alle løse gjenstander er sikret – og at hunden sitter trygt i et solid bur i bagasjerommet, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.