Staten støtter sammenslåing av Aker Solutions og Kværner

avtale enighet

Næringsminister Iselin Nybø støtter planene om en sammenslåing av Aker Solutions ASA og Kværner ASA.

– Jeg støtter sammenslåingen og mener den vil være med på å styrke selskapene. Staten ønsker en best mulig industriell utvikling for Aker Solutions og Kværner. En sammenslåing synes forretningsmessig fornuftig, og forventes å skape verdier for både staten som eier og de øvrige aksjonærene. Hovedkontoret til det nye, sammenslåtte selskapet vil være i Norge, sier næringsministeren.

Fredag morgen offentliggjorde Aker planene om en sammenslåing gjennom en fusjon av Aker Solutions og Kværner. I forkant av fusjonen er det lagt opp til at Aker Solutions skiller ut sin virksomhet knyttet til utbygging av havvindparker og karbonfangstteknologi, og at aksjonærene i Aker Solutions, inkludert i Aker Kværner Holding mottar aksjer i disse. Staten som eier i Aker Kværner Holding har ikke hatt innvendinger mot dette.

Det skal etter planen gjennomføres emisjoner i disse to nye selskapene for havvind og karbonfangst. Staten vil ha anledning til å delta i emisjonene, men legger ikke opp til det.

Staten ved Nærings- og fiskeridepartementet støtter forslaget om en fusjon av de to selskapene, med forbehold om endelig dokumentasjon. Departementets endelige standpunkt vil bli tatt når endelig dokumentasjon om fusjonen foreligger, altså nærmere generalforsamlingene i Kværner og Aker Solutions der fusjonen skal behandles.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.